Jere Lahti

Jere Lahti

keskiviikko, 25 elokuu 2021 08:49

Harri Aholasta uusi erotuomaripäällikkö

Jääkiekkoliiton erotuomariorganisaatiossa 11 vuotta huippusarjapäällikkönä toiminut Harri Ahola, 53, on valittu uudeksi erotuomaripäälliköksi Jere Lahden siirtyessä Jääkiekkoliiton osaamis- ja digijohtajaksi. Ahola aloittaa uudessa tehtävässään syyskuun alussa.

Harri Aholalla on vahva valmennustausta mm. Mestiksestä ja nuorisomaajoukkueista. Huippusarjapäällikkönä hän on vastannut mm. Mestiksen, U20 SM-sarjan ja Suomi-sarjan tuomariryhmän valinnasta, tuomarivalmennuksesta, nimeämisestä ja pelin yhteydessä tapahtuvasta koulutuksesta sekä leirien sisällöistä. Hänen tehtäviinsä on kuulunut myös koulutusryhmien ja erotuomarivalmentajien, otteluvalvojien ja videomaalituomareiden johtaminen.

Yhtä lailla Aholan vastuulle on kuulunut suomalaisen jääkiekon seuranta, pelianalyysi ja näiden pohjalta tuomaritoimintaan liittyvien trendien ja suuntausten arviointi sekä mediayhteistyö Mestiksen, U20 SM-sarjan ja Suomi-sarjan tuomaritoiminnan osalta.

- Erotuomaripäällikön toimi herätti laajaa kiinnostusta. Haastattelujen perusteella päädyimme Harriin, jonka näkemys tuomarikentästä ja sen kehittämisestä vastasi parhaiten tunnistamiamme tarpeita, Jääkiekkoliiton juniori- ja seuratoimintajohtaja Turkka Tervomaa kommentoi. 

Ahola jatkaa erotuomarivalmennuksen vastuuhenkilönä vastaten valmennuksen ja erotuomarikoulutuksen kehittämisestä ja jalkauttamisesta.

- Varmistaaksemme erotuomaritoiminnan laadun lisäksi tuomareiden riittävyyden, jalkaudumme Harrin johdolla entistä aktiivisemmin seurakenttään yhdessä erotuomarikerhojen kanssa. Tarvitsemme kaikkien toimijoiden sitoutumista, jotta meillä on jatkossakin peleissämme koulutettuja tuomareita. Myös tuomareiden urapolku vaatii kehittämistä ja laajaa yhteistyötä yli organisaatiorajojen, Tervomaa painottaa.

Jääkiekkoliiton erotuomariorganisaatiota täydennetään syksyn aikana erikseen tehtävän suunnitelman mukaisesti.

Suomessa otetaan käyttöön kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n uudistettu sääntökirja, jonka pohjana on ollut NHL:n sääntökirja. Tavoite on yhdistää sääntöjä koko maailmassa. SJL:n sarjoissa on käytössä kuitenkin lukuisia poikkeuksia, joissa käytetään edellisen kauden sääntöjä.

Uuden sääntökirjan ja -luennot löydät: Säännöt ja ohjeet-sivulta

Erotuomareiden vuosittainen kertauskurssi on nyt avattu suoritettavaksi Priimaan.

Kurssin suorittaminen on erotuomarikortin saamisen edellytys.

 

Pääset kurssille linkistä: Tästä Priimaan

Erotuomaripäällikkö toimii Juniori- ja seuratiimiin jäsenenä, johtaen erotuomaritiimiä, johon kuuluu hänen lisäkseen kolme täysipäiväistä työntekijää. Organisaation vastuulla on kaikkien Jääkiekkoliiton alaisten otteluiden erotuomaritoiminta sekä tuomareiden rekrytointi ja koulutuspolku.

Nykyisen erotuomaripäällikkömme siirryttyä organisaatiossamme uusiin tehtäviin haemme

EROTUOMARIPÄÄLLIKKÖÄ

Olet jääkiekossa aktiivisesti mukana ollut kokenut lajin osaaja. Tehtävässäsi onnistuminen edellyttää sinulta kykyä johtaa ihmisiä toisinaan haasteellisissakin ympäristöissä ja tilanteissa. Tehtävänkuvasi on hyvin moninainen ja siksi olet sopeutuvainen ja ratkaisuhakuinen ammattilainen. Johdat osaavaa ammattiorganisaatiota sekä laajaa oto-toimijoiden järjestökenttää yhdessä jääkiekon keskeisimmästä palvelutehtävistä. Sinulla on kyky kehittää ja kehittyä.

Osaamisesi erityisvahvuusalue voi olla jääkiekon parista joku muukin kuin tuomaritoiminta. Strategisesti ja erotuomariorganisaation menestymisen kannalta eräs keskeisimmistä tavoitteista on harrastajamäärän kasvattaminen. Toimiva koulutusorganisaatio valmentaa tuomareita yhä vaativampiin tehtäviin ja sarjoihin, mutta tuomareiden vähäinen määrä aiheuttaa suuria haasteita monilla rintamilla. Haasteet ratkaistaan yhdessä seurojen ja erotuomarikerhojen kanssa.

Sinulla on palava halu nostaa tuomaritoiminta yhä tiiviimmäksi osaksi suomalaista jääkiekkoa. Tehtävässä onnistuminen edellyttää sinulta määrätietoista ja rohkeaa otetta kehittää eri toimijoiden yhteistyötä, mahdollisuutta tehdä ilta-, viikonloppu- ja matkatyötä. SJL.n toimisto sijaitsee Helsingissä, mutta tukikohtasi voi olla myös muualla Suomessa.

Sinulla on tehtävään vaadittava osaaminen, osaat ilmaista asiasi selkeästi niin suullisesti kuin kirjallisesti. Vieraiden kielten, etenkin englannin kielen osaaminen lasketaan sinulle eduksi.

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden päästä eturivissä mukaan kehittämään suomalaista jääkiekkoa. Pääset mukaan Jääkiekkoliiton juniori- ja seuratoiminnan sekä kilpakiekon ytimeen hyödyntämään omaa osaamistasi.

Hakemus toimeen tulee jättää palkkatoiveineen 6.8.2021 mennessä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kysymyksiä toimesta voit esittää spostilla.

Puhelintiedusteluihin vastaamme seuraavasti:

3.8. klo 9.00–12.00

4.8. klo 13.00–16.00

5.8. klo 9.00.-12.00

Jere Lahti 050 443 2500


Suomen Jääkiekkoliitto yksi Suomen suurimmista nuorison kasvattajajärjestöistä, jonka tarkoituksena on tarjota kaikille suomalaisille mahdollisuus saada jääkiekosta lisäarvoa elämäänsä. Jääkiekkoa harrastaa aktiivisesti noin 200.000 suomalaista, joista noin 70 000:lla on jääkiekon pelipassi. Valtaosa harrastajista on lapsia ja nuoria, minkä vuoksi liiton toiminnalle on asetettu korkeat laatukriteerit. Jääkiekkoliiton vastuulle kuuluu suomalaisen jääkiekon organisointi pois lukien Liiga, joka toimii omana organisaationaan. Suomalaisen jääkiekon vuosien 2018–2022 strategian päämääränä on jääkiekkoperheen monipuolinen kasvattaminen. Toimintaa ohjaavat arvot ovat kunnioitus, yhteisöllisyys, hauskuus ja erinomaisuuden tavoittelu.

Joskus odottavan aika on pitkä ja proesessit kestää. Niin tässäkin tapauksessa, mutta vihdoin olemme päässeet maaliin tämän asian kanssa. Dartfish.tv toimii taas kaikilla alustoilla ja kaikilla selaimilla (HTML5 tuki) niin Windowsissa, Macissa kuin mobiilissakin sekä puhelimella että padilla.

https://support.dartfish.tv/support/solutions/articles/27000049041-dartfish-tv-release-notes

perjantai, 29 tammikuu 2021 09:31

Tuomari CV - tietokortit

Kuten pelaajillakin tuomareille löytyy omat tietokorttinsa!

 

Erotuomarikortin tiedot perustuvat Jääkiekkoliiton tulospalvelun tilastodataan kaudesta 2013–14 alkaen. Jos ulkomailla pelattuja otteluita ei ole tilastoitu tulospalveluun, tiedot puuttuvat myös erotuomarikortista.

 

Käy tutustumassa: Leijonat.fi -> Tuomarit

maanantai, 19 lokakuu 2020 13:22

Fysiikkavalmennusseminaari

Fysiikkavalmennusseminaari 25.10.2020

 

 

Liity webinaariin tästä: https://us02web.zoom.us/j/84426030670

Liittyessäsi käytä oikeaa, koko nimeäsi.

Voit liittyä myös kännykällä tai tabletilla lataamalla ensin Zoom ohjelman laitteeseesi. Paina linkkiä, lataa ohjelma ja paina uudelleen linkkiä.

 

Haluatko kysyä jotain luennoitsijalta? Chatin ja Q&A käyttöohje

 

Ongelmia Zoomin käynnistämisessä? Katso ohjevideo:

 

Seminaarin livestriimi löytyy myös Youtube kanavaltamme Leijonat TV:stä: leijonat.fi/live

 

Ohje mukauttaa näkymää

 

Seminaarin alustava ohjelma:

 

12.00-12.15   Avaus, Jukka Jalonen (SJL)

12.15-13.15   Nuoresta jääkiekkoilijasta huippu-urheilijaksi, Harri Hakkarainen (Pelicans)

13.15-14.15   Jääkiekon lajivaatimukset ja testaaminen, Tapani Keränen (KIHU)

14.15-14.30   Kahvitauko

14.30-15.30   Nopeustaitavuus, Sami Kalaja (Jyväskylän yliopisto)

15.30-16.30   Liikkeen hallinnasta kykyyn liikkua, Marko Yrjövuori

16.30-16.45   Kahvitauko

16.45-17.45   Urheilijalähtöinen kokonaisvaltainen kuormituksen hallinta, Samppa Jaakola (Kärpät)

17.45-18.00   Päätös, Jukka Jalonen (SJL)

 

 

lauantai, 10 lokakuu 2020 09:22

Maskipakko

Maskipakko koskee luonnollisesti myös tuomareita esim. siirryttäessä autosta-pukukoppiin.

 

Uusin tiedote

torstai, 01 lokakuu 2020 14:51

Tarkennus tuomareille koronaohjeisiin!

Koronaohjeistusta on tarkennettu pelien peruuttamisien osalta, löytyy finhockey.fi - etusivun kautta.

 

On huoimioitavaa, että ottelun tuomaristolla ei ole velvollisuutta eikä oikeuttakaan keskeyttää otteluita sairastapauksien johdosta.

Peruutuksien osalta toimitaan ohjeistuksen mukaan eivätkä tuomarit ole aktiivisessa roolissa esim tiedotteen viimeisten kappaleiden tilanteissa, joissa sairastumisia tapahtuu jo kaikkien ollessa pelipaikalla.

 

Tiedotteen lopusta:

Jos joukkueesta on muutama pelaaja kipeänä (ei karanteenissa), voi joukkue hankkia korvaavia pelaajia omasta seurasta sääntöjen sallimalla tavalla. Myös vajaalla miehistöllä voidaan tällä kaudella joutua välillä pelaamaan, sillä kipeänä ei hallille voi tulla. Normaalit sairastapaukset eivät kuitenkaan oikeuta ottelusiirtoihin.

Jos joukkueen jäsenellä ilmenee pelin aikana ylähengitysteiden oireita, tulee ko. pelaajan jättää peli kesken mutta itse peliä ei keskeytetä. Jos oirehtiva pelaaja on maalivahti eikä varamaalivahtia ole saatavilla, voi joku kenttäpelaajista tarvittaessa pukea maalivahdin varusteet päälle tai vaihtoehtoisesti ottelu pelataan ilman maalivahtia.

 

SM-sarjoissa sekä Suomi-sarjassa, Mestiksessä ja Naisten Liigassa mennään sääntöjen mukaan ja niissä pitää olla 2 maalivahtia pöytäkirjassa, ennen kuin joukkueella oikeus pukea kenttäpelaaja maalivahdiksi.

Painetun sääntökirjan voi tilata Jääkiekkoliiton verkkokaupasta.

 

Erotuomarikerhot/seurat voivat tilata kirjaa 50% alennuksella, kun tilaavat kerralla vähintään 10 kirjaa. Alennuskoodi: SJLET2018

Olet nyt

Etsi sivustolta

Lunasta nyt

Et ole yksin