Tyttöjen pelitapahtumat ja sarjatoiminta

Jääkiekosta innostunut harrastaja haluaa nopeasti pelaamaan! Pelitoimintaa on tarjolla paitsi sarjatoiminnan, myös matalankynnyksen pelitällien ja avoimien turnausten muodossa. Juuri aloittaineiden F- ja E-ikäisten tyttöjen pelitapahtumia ovat valtakunnallinen Mini Aurora Cup ja alueellinen Mini Aurora Liiga. Tyttöjoukkueen voi ilmoittaa pelaamaan myös Leijona-liigaa sopivan ikäisiä poikajoukkueita vastaan. Pelitällejä ja avoimia turnauksia on tarjolla E-ikäisistä B-ikäisille tytöille. Tapahtumiin on usein mahdollisuus ilmoittautua joko omalla joukkueella tai yksittäisenä pelaajana.

Tytöille ja naisille on sarjatoimintaa jo kaikissa ikäluokissa E-junnuista aikuisten harrastesarjoihin. Nuoremmat ikäluokat voivat hyvin pelata yhdessä poikien kanssa, mutta lisäksi heille on tarjolla tyttöjen omia turnauksia, jotta siirtyminen vanhemmalla iällä tyttöjoukkueisiin olisi helpompaa.

Joukkueen kokoamista helpottamaan ja pelaamiseen kannustamiseksi on tehty erilaisia sääntöjä mm. pelaajaliikenne- ja kaksoisedustus-sopimuksia, jotta esim. oman kotikunnan poikajoukkueissa pelaavat tytöt pääsevät mukaan myös lähikaupungin tyttöjoukkueiden peleihin.

C- ja A-tytöistä alkaen pelataan myös Suomen mestaruudesta. Molemmat sarjat on pelattu turnausmuotoisina, joissa mitalit jaetaan kahden päivän aikana voittajaksi selviytyneelle seurajoukkueelle.

Aikuispelaajien korkein sarjataso on Naisten Liiga, jonka voittaja kruunataan Suomen mestariksi. Toiseksi korkein sarjataso Mestis on myös valtakunnallinen sarja. Mestistä on mahdollista päästä pelaamaan Mestis-karsinnan kautta. Karsintasarjan häntäpäähän jääneet joukkueet pelaavat alueellisena järjestettävää Suomi-sarjaa. Lisäksi pelataan alueellisia aikuisten harrastesarjoja, joiden kilpailullinen taso vaihtelee vanhemmalla iällä aloittaneiden naisten ”mammakiekko” harrastejoukkueesta aina joukkueisiin, joissa on mukana entisiä maajoukkue- tai liigatason pelaajia.

Jääkiekko tarjoaa tytöille tai naisille mahdollisuuden pelata harrastus- tai kilpailumielessä ikään katsomatta!

 


...

Olet nyt

Lunasta nyt

Opas tyttö- ja naiskiekkoon

Printtaa opas - klikkaa tätä linkkiä!

Seuraa Leijonat.fi:ssä

Verkkokauppa

Et ole yksin

Seuratoiminnan Helpdesk

Järjestötoiminnassa voi tulla joskus vastaan kysymyksiä, joita itse ei osaa ratkaista tai joiden ratkaisemisessa haluaa tukea ulkopuoliselta asiantuntijalta. Palvelusta vastaa Suomen Olympiakomitea.​

Etsi sivustolta