perjantai, 17 syyskuu 2021 10:02

Unelmien peliä -rahasto mahdollistaa 123 varsinaissuomalaisen juniorikiekkoilijan harrastamista

Kirjoittanut Toimitus

Vuosi sitten perustetun Unelmien peliä -rahaston toinen pelaajille suunnattu tukihakukierros on saatu päätökseen. Positiivisen tukipäätöksen saa tänä syksynä 123 ikäluokkien U9-U14 varsinaissuomalaista junioria, yhteensä tukea maksetaan 82 970 euroa.

- Hakemusten määrä on noussut ensimmäisestä hakukerrasta. Rahasto varmasti tunnetaan nyt paremmin mutta yhtä lailla kasvu kertoo siitä, että monessa perheessä taloudellinen tuki tulee todella tarpeeseen ja voi olla ratkaiseva tekijä perheen juniorin jääkiekkoharrastuksen jatkumisen kannalta, rahaston perustajat Mikko Kodisoja ja Ilkka Paananen sanovat.

Kodisoja ja Paananen toivovat, ettei koronapandemia enää estä harrastamista.

- Mielekäs liikuntaharrastus on valtavan tärkeä tekijä lasten ja nuorten hyvinvoinnin kannalta ja alkaneella kaudella heidän soisi voivan nauttia treenaamisesta ja peleistä täysin siemauksin. Nuoren mittakaavassa jokainen viikko ilman harrastusta on pitkä aika.

Positiivisen tukipäätöksen saaneiden tuet maksetaan lokakuun puoliväliin mennessä seuran tilille, josta summa kohdistetaan tukea saaneen pelaajan kausimaksuihin.

Tukea haettiin syksyn haun yhteydessä yhteensä 90 300 euron edestä. Rahasto on monivuotinen, ja tukea voi saada useampana vuonna. Seuraavan kerran Unelmien peliä -rahaston pelaajatukea voi hakea alkusyksyllä 2022.

Rahaston kautta tuetaan vuosittain myös varsinaisuomalaisia seuroja. Ensimmäistä kertaa tänä keväänä toteutetun haun kautta seitsemän varsinaissuomalaista junioritoimintaa järjestävää jääkiekkoseuraa sai rahastosta yhteensä 100 000 euroa matalan kynnyksen toiminnan kehittämiseen. Tasavertaisia harrastusmahdollisuuksia edistävien hankkeiden lisäksi seuratuki kannustaa seuroja kehittämään varustekierrätystä ja muita ympäristöystävällisiä ratkaisuja.

Olet nyt

Länsirannikon toimisto

Humalistonkatu 6
20100 Turku

 

Kunnioita peliä

Finhockey News

OP-mobiili

Suomi-kiekon strategia

Kunnioitus
Yhteisöllisyys
Hauskuus
Erinomaisuuden tavoittelu

Etsi sivustolta