tiistai, 16 lokakuu 2018 14:08

Ottelusiirtopyyntöjen tekoon aikarajamuutoksia sekä muistutus ottelusiirtojen hyväksyttävistä syistä

Palvelusivuston joukkuesivustolle on tälle kaudelle kesäkuussa avattu ottelusiirtojen anomiseen tehty työkalu. Kaikkien sarjojen ottelusiirtoanomukset tehdään vain ja ainoastaan sen työkalun kautta. Ottelusiirtoja ei enää voi anoa sähköpostitse liitosta. Ottelusiirto vaatii molempien osapuolten aktivoitumisen joukkuesivustolla. Ottelusiirtoanomukset hyväksyy sarjan järjestäjä (ei enää viime kauden ohjeen mukaan).

Olemme päivittäneet työkalua nyt siten että ottelusiirtoanomuksen voi laittaa vireille viimeistään 7 vrk ennen alkuperäistä ottelupäivää. Vastustajan on hyväksyttävä siirtopyyntö viimeistään 6 vrk ennen alkuperäistä ottelupäivää. Tämän muutoksen myötä seurojen/joukkueiden on huomioitava, että tämän jälkeen tehtäviä anomuksia ei enää hyväksytä edes sähköpostitse vaan joukkueiden on oltava aktiivisia ja toimittava näiden määräaikojen puitteissa mikäli siirtoja halutaan anoa. Ainoa poikkeus on äkillinen epidemia joka voi olla perusteena siirrolle (varauduttava todistamiseen).

LIsäksi muistutamme niistä syistä (alla) jotka oikeuttavat ottelusiirron anomiseen. On käynyt ilmi että on tapauksia joissa ottelusiirron anomukseen merkitty syy ei ole todellinen. Tulemme jatkossa entistäkin tiukemmin puuttumaan väärin perustein anottuihin siirtoihin mikäli tarvetta ilmenee. Muistutamme jälleen kerran, että joukkueilla tulee olla ollut sarjaan ilmoittauduttaessa riittävä määrä omia pelaajia per joukkue. Joukkueita ei saa perustaa liian vähällä pelaajamäärällä joidenkin pelaajien pelimäärän kasvattamiseksi suhteettomiksi. Mikäli samoille joukkueille ilmestyy toistuvasti siirtopyyntöjä, tulemme puuttumaan sarjaan osallistumiseen yhteistyössä seuran kanssa.

Alla muistutuksena ottelusiirron anomistyökalun toiminta lyhyesti:
- Kotijoukkue tekee esityksen järjestelmässä valitsemalla ottelun, laittamalla anojan yhteystiedot sekä valitsemalla uuden päivän JA kellonajan. Ottelusiirron anomiseen pitää olla perusteltu syy ja se tallennetaan järjestelmään.
- Ottelusiirtoanomuksia ei hyväksytä merkityille sarjatauoille, sarjan alkamis- ja päättymispäivän ulkopuolelle, ei ulkomaan matkojen tahi seuran muiden tapahtumien vuoksi. Myöskään syyksi ei käy se että seuran pelaajat pelaavat samanaikaiseti toisessa joukkueessa. Joukkueet on pitänyt perustaa niin että pelaajia riittää omasta takaa joka joukkueeseen.
- Järjestelmä automaattisesti viestii asiasta vastustajalle (vp, jojo, manageri, vastuuvalm.). Vierasjoukkue joko hyväksyy tai hylkää tehdyn anomuksen omalla joukkuesivustollaan. Kun anomus on kummankin osapuolen puolesta hyväksytty, käsittelee sarjan järjestäjä anomuksen joko hyväksymällä sen tai hylkäämällä perustelujen kera.
- Kun ottelusiirtoanomus on hyväksytty, järjestelmä tiedottaa muutoksesta kaikkia osapuolia ja erotuomareita sekä muuttaa tiedot otteluohjelmaan automaattisesti.
- Jos vierasjoukkue on aloitteellinen ottelusiirron anomisessa, toimitaan siten, että vierasjoukkue ottaa ensin yhteyttä perinteisellä tavalla kotijoukkueeseen ja kotijoukkue aloittaa prosessin palvelusivustolla.

Lisätietoja: Kilpailupäällikkö Pirkka Antila, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Olet nyt

Etsi sivustolta