perjantai, 24 elokuu 2018 14:45

Täsmennyksiä kilpailusääntöihin

Jääkiekkoliiton liittohallitus on kokouksessaan 23.8. hyväksynyt seuraavat muutokset kilpailusääntöihin:

1) Mahdolliset poikkeukset on mainittu kilpailusäännöissä. (aiemmin kansalliset poikkeukset olivat pelisääntöjen liitteenä)

2) Varusteet: Jatkossa A-ikäinen eli sinä vuonna kun täyttää 18 vuotta, saa siirtyä visiirin ja pakollisen hammassuojan käyttöön 1.5. alkaen (ennen 1.7.)

3) Pelaaminen eri joukkueissa samassa seurassa/seurayhteisössä:
10.  C2-D2 sarjatasot
Jos seuralla on joukkue samassa ikäluokassa kaikilla tasoilla (AAA, AA ja A), ei AAA-tasolla pelannut kenttäpelaaja saa siirtyä samassa ikäluokassa A-tason joukkueeseen pelattuaan AAA-tason ottelun kauden aikana.
Jos kenttä pelaaja on pelannut ikäistään vanhemmissa AAA-tasolla, ei hän voi siirtyä nuorempaan ikäluokkaan muualle kuin seuran joukkueista ylimmällä tasolla pelaavaan joukkueeseen.
Mikäli joukkueen, jossa kenttäpelaaja on pelannut alkukauden aikana, sarjataso muuttuu tasontarkistuksessa joulutauolla, ei 1.1. jälkeen pelaajan liikkumiseen eri joukkueiden välillä lasketa ennen 31.12. pelattuja otteluita.
SYY: aiemmin E2 mutta E-junioreissa ei enää AAA-järjestelmän mukaisia tasosarjoja

4) Pelaaminen pelaajaliikennesopimuksen puitteissa
6.  C2-D2 sarjatasot
Jos seuroilla on joukkueet samassa ikäluokassa kaikilla tasoilla (AAA, AA ja A), ei AAA-tasolla pelannut kenttäpelaaja saa siirtyä samassa ikäluokassa toisen seuran A-tason joukkueeseen pelattuaan AAA-tason ottelun kauden aikana.

Jos kenttäpelaaja on pelannut ikäistään vanhemmissa AAA-tasolla, ei hän voi siirtyä nuorempaan ikäluokkaan muualle kuin toisen seuran joukkueista ylimmällä tasolla pelaavaan joukkueeseen.
Mikäli joukkueen, jossa kenttäpelaaja on pelannut alkukauden aikana, sarjataso muuttuu tasontarkistuksessa joulutauolla, ei 1.1. jälkeen pelaajan liikkumiseen eri joukkueiden välillä lasketa ennen 31.12. pelattuja otteluita.
SYY: aiemmin E2 mutta E junioreissa ei enää AAA-järjestelmän mukaisia tasosarjoja

5) Voittomaalikilpailussa lauotaan viidellä parilla. Mikäli ratkaisua ei ole syntynyt jatketaan pari kerrallaan siten että aloitusvuoro vaihtuu kuudenteen pariin
SYY: mukaillaan IIHF:n kv-sääntöjä

6) Yli-ikäiset pelaajat
9.     B- ja nuorempien juniorien sarjat
d.    B- ja D-junioreissa (pojat) sekä D-tytöissä ja nuoremmissa (tytöt) saa pelata 2 vuotta vanhempi pelaaja, mikäli pelaaja on aloittanut pelaamisen (ensimmäinen pelipassi) samalla, edellisellä tai sitä edellisellä kaudella, tai pelaajalla on ollut aiemmilla kausilla vain yksi pelipassi (aloittanut aiemmin mutta lopettanut vuoden jälkeen) tai pelaajalla on aiemmin ollut vain luistelu-/kiekkokoulupelipasseja. Tällaista pelaajaa ei lasketa yli-ikäisten pelaajien kiintiöön.
SYY: tarve ulottaa ns. vasta-alkajasäännöt myös vanhempiin, aiemmin C2-D2

7) Yli-ikäisiä pelaajia koskevat säännöt
Yli-ikäisenä pelaajana pelaava kenttäpelaaja ei voi edustaa samanaikaisesti toista saman seuran/seurayhteisön juniorijoukkuetta pois lukien seuraavat poikkeukset:
-        C2-D2-juniorien A-sarjatasolla pelaavat yli-ikäiset pelaajat saavat edustaa myös oman seuransa/seurayhteisönsä oman ikäluokan joukkuetta, mikäli seuralla on kummassakin ikäluokassa vain yksi joukkue ja kumpikin pelaa A-tasolla. C2 A tai AA tasolla pelaavat yli-ikäiset pelaajat saavat edustaa myös oman seuransa/seurayhteisönsä oman ikäluokan joukkuetta, mikäli seuralla on joukkue C-nuorten Suomi-sarja tai aluesarjatasolla.
SYY: aiemmin E2 mutta E junioreissa ei enää AAA-järjestelmän mukaisia tasosarjoja

Olet nyt

Etsi sivustolta