tiistai, 12 kesäkuu 2018 09:14

Lisää kilpailusääntömuutoksia kaudelle 18-19 - E-juniorien poikkeuslupien anomusmaksut poistuvat

Liittohallitus on kokouksessaan 9.6. päättänyt, että E-juniorieihin haettavien poikkeuslupa-anomusten anomusmaksut poistuvat. Anomukset käsitellään edelleen edelliskauden tapaan.

Samalla liittohallitus vahvisti seuraavat kilpailusääntömuutokset:
 

4.7.     Ulkomaiset pelaajasiirrot

Pelaajalle, joka on pelikiellossa Suomessa, ei myönnetä siirtoa ulkomaille ennen kuin pelikielto Suomessa on kärsitty. Mikäli pelaajan Suomessa saama pelikielto jatkuu seuraavalle kaudelle, myönnetään siirto vasta kun pelikielto on kärsitty Suomessa seuraavan kauden alusta lukien.

PERUSTE:

Puuttunut säännöistä. Vastaa kotimaista menettelyä, estetään kikkailu eli pelaajan ”pakoilu” pelikiellon kärsimisestä.

5.2.    Pelaaminen eri joukkueissa samassa seurassa/seurayhteisössä                    

8.       Nuorten-, B-, B2- ja C-nuorten SM-sarjojen pudotuspelit

c.      B2-nuorten SM-sarjan pudotuspeleihin eivät saa osallistua ne kenttäpelaajat jotka ovat pelanneet Nuorten SM-Liigassa tai Nuorten Mestiksessä. B-C-nuorten SM-sarjassa (ml. alkusarja ja alempi loppusarja) tai B-nuorten Mestiksessä kauden aikana pelanneista kenttäpelaajista B2-nuorten SM-pudotuspeleihin saavat osallistua ne kenttäpelaajat, jotka ovat pelanneet vähintään 50 % kauden kaikista ko. seurassa pelaamistaan sarjaotteluista B2-nuorten SM-sarjan pudotuspeleihin osallistuvassa joukkueessa.

PERUSTE:

B2SM on tärkeä väli-ikäluokan sarja. Sseurat ovat käyttäneet hyväksi pelkkää BSM rajausta ja vahvistaneet joukkueita niin B Mestiksestä kuin CSM sarjasta. On tärkeää että tämän ikäluokan pelaajat ratkaisevat itse pudotuspelitkin. Täten kielletty kokonaan Nuorten Mestiksessä pelanneet Nuorten SM-Liigan lisäksi, sekä rajoitettu BSM lisäksi myös B Mestis ja CSM pelaajien osallistumista.

 
10.  C2-E2 sarjatasot

Jos seuralla on joukkue samassa ikäluokassa kaikilla tasoilla (AAA, AA ja A), ei AAA-tasolla pelannut kenttäpelaaja saa siirtyä samassa ikäluokassa A-tason joukkueeseen pelattuaan AAA-tason ottelun kauden aikana.
Jos kenttäpelaaja on pelannut ikäistään vanhemmissa AAA-tasolla, ei hän voi siirtyä nuorempaan ikäluokkaan muualle kuin seuran joukkueista ylimmällä tasolla pelaavaan joukkueeseen.
Mikäli joukkueen, jossa kenttäpelaaja on pelannut alkukauden aikana, sarjataso muuttuu tasontarkistuksessa joulutauolla, ei 1.1. jälkeen pelaajan liikkumiseen eri joukkueiden välillä lasketa ennen 31.12. pelattuja otteluita.

PERUSTE:

monimutkaisen säännön yksinkertaistaminen ja tasontarkistuksen vaikutusten poistaminen


5.3.  Pelaajaliikennesopimus

1.     Miesten kilpasarja
t

Kaksi eri seurayhteisöä, joiden miesten edustusjoukkueet pelaavat eri sarjatasolla, voivat tehdä keskenään pelaajaliikennesopimuksen. Sopimus voidaan myös tehdä mikäli toisella seuroista ei ole aikuisten edustusjoukkuetta vaan vain A-nuorten joukkue.

PERUSTE:

Mahdollistetaan yhteistyö vaikka toisella ei olisi edustusjoukkuetta mutta hyvä A-nuorten joukkue (NSML).

 
5.4.   Pelaaminen pelaajaliikennesopimuksella eri seuroissa/joukkueissa

2.     Muiden sarjojen sekä naisten ja tyttöjen pelaajaliikennesopimuksen puitteissa pelaaminen:


Aikarajat Aikuiset – D2:

II-divisioonassa, Nuorten Mestiksessä, B-nuorten SM-sarjassa, B2-nuorten SM-sarjassa, C-nuorten SM-sarjassa, B-nuorten Mestiksessä ja C-nuorten Mestiksessä liikkuminen seurojen välillä loppuu 15.2. Pelatakseen näissä sarjoissa 15.2. jälkeen on pelaajaliikennesiirto oltava tehty 15.2. klo 23.59.59. mennessä liiton järjestelmään.

15.2. jälkeen seuraa X millä tahansa sarjatasolla edustanut pelaaja ei voi enää loppukaudella edustaa toista seuraa Y yllä mainituissa sarjoissa vaan voi edustaa ainoastaan seuraa X.

III-V –divisioonassa voi 15.2. jälkeen pelata vain pelaaja joka on aiemmin kauden aikana ennen 15.2. pelannut vähintään neljä (4) ottelua pelaajaliikennesopimussiirrolla kyseisessä joukkueessa johon on siirtymässä.

Nuorten Suomi-sarjaan, Nuorten aluesarjaan, B-nuorten Suomi-sarjaan, B-nuorten aluesarjatasolle, B2-nuorten Mestikseen, B2-nuorten Suomi-sarjaan, C-nuorten Suomi-sarjaan ja C-nuorten aluesarjatasolle sekä kaikkiin C2-D2 juniorien sarjoihin voivat pelaajaliikennesopimuksen nojalla pelata 15.2. jälkeen kauden loppuun saakka vain ne pelaajat, jotka ovat aiemmin kauden aikana ennen 15.2. jo edustaneet sitä joukkuetta johon siirtyvät huomioiden mahdolliset muut rajoitukset jotka on mainittu kilpailusäännöissä. Uusia pelaajia ei voi enää 15.2. jälkeen pelattaviin otteluihin eri joukkueisiin mennä pelaamaan.

TÄSMENNYS: Täsmennetty sääntöä tarkoitukseltaan siihen että pelatakseen 15.2. jälkeen, on oltava pelannut jo ennen sitä.

6.     C2-E2 sarjatasot

Jos seuroilla on joukkueet samassa ikäluokassa kaikilla tasoilla (AAA, AA ja A), ei AAA-tasolla pelannut kenttäpelaaja saa siirtyä samassa ikäluokassa toisen seuran A-tason joukkueeseen pelattuaan AAA-tason ottelun kauden aikana.
Jos kenttäpelaaja on pelannut ikäistään vanhemmissa AAA-tasolla, ei hän voi siirtyä nuorempaan ikäluokkaan muualle kuin toisen seuran joukkueista ylimmällä tasolla pelaavaan joukkueeseen.
Mikäli joukkueen, jossa kenttäpelaaja on pelannut alkukauden aikana, sarjataso muuttuu tasontarkistuksessa joulutauolla, ei 1.1. jälkeen pelaajan liikkumiseen eri joukkueiden välillä lasketa ennen 31.12. pelattuja otteluita.

PERUSTE:

monimutkaisen säännön yksinkertaistaminen ja tasontarkistuksen vaikutusten poistaminen
 

 6.3.   Osanotto ja luovuttaminen

4.       Ottelun luovuttaminen ja sarjasta luopuminen


Valtakunnallisissa sarjoissa ei joukkue saa luovuttaa yhtään ottelua.

Luovuttanut joukkue suljetaan sarjasta ja velvoitetaan korvaamaan aiheuttamansa taloudelliset menetykset.

Mikäli seura valtakunnallisen karsintasarjan jälkeen luopuu sarjasta tai ei vastaanota karsinnoissa saavutettua sarjapaikkaa määrätyssä lohkossa, käsitellään sitä myös luovuttamisena.

Kesken sarjan luovuttanutta tai sarjasta pudonnutta joukkuetta ei voida hyväksyä ko. sarjatasolle seuraavaksi kaudeksi. Jos kyseessä on karsintaottelut joidenkin tasojen välillä kesken kauden, ei luovuttanut joukkue voi osallistua samalla kaudella kummallekaan sarjatasolle johon karsintaotteluista on mahdollisuus päätyä. Jos kyseessä on karsintasarja keväällä pelattaessa seuraavan kauden sarjapaikoista, ei luovuttanut joukkue voi osallistua seuraavalla kaudella kummallekaan sarjatasolle johon karsintasarjasta on mahdollisuus päätyä.

PERUSTE:

Täsmennys että koskee kauden kesken jättävää, ei ennen kautta jo ilmoittautumisen peruuttanutta.


6.18.   Erityissäännöt E-juniorien sarjoissa

UUSI:

10. Pitkä kiekko

Alivoimalla tehty pitkä kiekko vihelletään ja aloitus suoritetaan pitkän kiekon tehneen joukkueen puolustusalueelta. Pelaajien vaihtaminen on sallittu pelikatkolla.

PERUSTE: Pyritään opettamaan enemmän kiekolla pelaamista ja muita tapoja purkaa alivoima. Tällainen sääntö on jo käytössä mm. USA:ssa.


 

 

Olet nyt

Etsi sivustolta