perjantai, 11 syyskuu 2020 16:16

Maajoukkuevalmentajien viesti seuroihin: Malttia pelaajien liikutteluun joukkueiden ja ikäluokkien välille ja tarkkuutta ottelujärjestelyihin

Jotta sarjapelit saadaan pelatuksi ja toiminta jäähalleilla saa jatkua, on ensiarvoisen tärkeää, että seurat miettivät tarkasti ja linjaavat omien pelaajiensa liikkumisen joukkueiden ja ikäluokkien välillä.

Asiasta on keskusteltu tällä viikolla maajoukkuevalmentajien kesken, joiden viesti on selkeä.

- Nyt jos koska kannattaa pelaajien liikkuminen ikäluokkien välillä pitää niin vähäisenä kuin mahdollista. Mahdollisten tartuntojen leviäminen ja pelaajien altistuminen saadaan pidettyä kurissa, jos pelaajat harjoittelevat ja pelaavat vain oman ikäluokkansa kanssa, eli siinä ensisijaisessa ryhmässä, johon pelaaja kuuluu, nuorisomaajoukkueiden GM Kimmo Oikarinen välittää maajoukkuevalmentajien terveiset seurakentälle.

Mitä enemmän liikennettä tapahtuu joukkueiden ja ikäluokkien välillä, sitä suurempi riski on myös mahdollisen koronaviruksen leviämisessä. Ja toisinpäin: jos joku ikäluokan pelaajista sattuisi altistumaan tai sairastumaan koronavirukseen, mahdolliseen karanteeniin joutuvien pelaajien ja joukkueen jäsenten määrä on huomattavasti pienempi, jos liikennettä joukkueiden välillä on rajoitettu.

- Jossain tapauksissa liikkuminen joukkueiden välillä voi olla pakon sanelemaa, jotta kokoonpanoon saadaan tarpeeksi pelaajia, mutta isossa kuvassa kyse on seuran linjauksesta. Toivomme, että seurassa mietitään asiaa tarkasti ja tehdään päätökset ajatellen kokonaisuutta, eikä vain seuraavaa ottelua, Oikarinen muistuttaa.

Yhtä lailla seurojen ja joukkueiden tulee kiinnittää huomiota pelitapahtumien järjestelyihin: liikkuminen hallin käytävillä on syytä ohjeistaa siten, että esim. pelaajakäytävällä liikkuvat vain joukkueen jäsenet. Katsomoissa ja muissa yleisötiloissa liikkuvia on hyvä muistuttaa turvavälien ja tehostetun hygienian merkityksestä. Silloin kun joukkue liikkuu bussilla voi myös juniorijoukkueissa olla hyvä miettiä, onko toistaiseksi parasta jättää fanit eli vanhemmat pois joukkueen bussista.

Tärkein ohjeista on jo kaikille tuttu.

- Jos minkäänlaisia flunssan tai hengitystieoireita esiintyy, ei kenelläkään meistä ole asiaa jäähallille sen enempää kuin muuallekaan ihmisten ilmoille, Oikarinen päättää. 

Olet nyt

Etsi sivustolta