maanantai, 20 huhtikuu 2020 13:22

Koronavirus vaikuttaa harjoitteluun, mutta treenaamista ei ole kielletty

Koronavirusepidemia vaikuttaa edelleen paitsi urheilutapahtumiin, myös harjoitteluun.

- Keskeistä on, että viranomaisohjeita tulee noudattaa kaikessa tekemisessä. Treenaamista ei kuitenkaan ole kielletty, maajoukkueiden vastuulääkäri Niklas Lindblad muistuttaa. 

Aikainen kevät mahdollistaa monipuolisen harjoittelun ulkona, tällä hetkellä pääpaino kannattaa pitää peruskuntoharjoittelussa. Liian korkeatehoinen treeni erityisesti useana päivänä peräkkäin voi altistaa infektioille. 

- Erityisesti juniorijoukkueissa on nyt otollinen aika ohjata harjoittelua keskivartalon liikkuvuuden ja syvien vatsa- ja selkälihasten vahvistamiseen. Näin parannetaan pelivarmuutta ja edesautetaan pelaajien fyysisiä ominaisuuksia mm. taklausten vastaanottamiseen, Lindblad suosittelee.

Kaikessa toiminnassa rajoitukset ryhmäharjoittelusta tulee muistaa, tämän vuoksi esim. aikuisten kilpajoukkueissa keväisin järjestettävät testit organisoidaan tänä vuonna normaaleista käytännöistä poiketen. Lasten ja nuorten toiminnassa suositus on, että harjoittelu ohjataan tapahtumaan omatoimistesti, näin turvaväleistä pystytään pitämään paremmin huolta.

- Kannattaa myös korostaa junioreille, että vähänkään kipeänä ei kannata treenata: matala kynnys lepoon flunssaoireiden yllättäessä on hyvin tärkeää, Lindblad muistuttaa.

- Ja tietysti, jokaisen meistä tulee pitää korostetusti huolta hyvästä hygieniasta. Tehostettua käsien pesua tulee jatkaa ja yskiminen ja aivastukset suunnataan edelleen hihaan.

Olet nyt

Etsi sivustolta