perjantai, 24 syyskuu 2021 11:59

Valmentajien vapaakortit kaudella 2021-2022

Valmentajien vapaakortit ovat nyt haettavissa. Valmentajalisenssijärjestelmän käyttöönoton myötä myös valmentajakortin myöntämisen perusteita uudistetaan vaiheittain tavoitteena valmentajan osaamisen jatkuva kehittyminen. Valmennustoiminnan arvioinnin kohteena on valmentajan itsensä johtamisen taidot, ihmissuhdetaidot sekä urheilu- ja lajiosaaminen.

KRITEERIT JA TOIMINTAOHJEET VALMENTAJALLE VAPAAKORTIN SAAMISEKSI KAUDELLE 2021-2022:

Kauden 2021–2022 osalta kortin saaminen edellyttää alla mainittujen aikaisempien kriteerien täyttymistä sekä osaamisen kehittämiseen ja todentamiseen tähtäävän mentorointiprosessin käynnistämistä oman tai yhteistyöseuran mentorivalmentajan kanssa. Osaamisen varmistamiseen osallistuu aina myös ko. alueen aluevalmentaja.

- Korttiin ovat oikeutettuja valmentajat, jotka ovat suorittaneet joko SJL:n Jääkiekkovalmentajatutkinnon (JVT ) tai uuden Jääkiekkovalmentajakoulutuksen (JVK).

- Lapsiurheiluvaiheen valmentajat,  1-tason moduuleja ja näiden lisäksi urheiluopistolla suoritetun lasten liikuntaan suunnatun liikunnan ammattitutkinnon (LiAT), ja tai/tai jääkiekkoon suunnattuja ammattitutkintoja.

- Maalivahtivalmentajat, jotka ovat suorittaneet Maalivahtivalmentajakurssin (MVK).

Mikäli korttia hakeva henkilö täyttää jonkin yllä mainituista kriteereistä, hänen tulee lisäksi:

- Olla mukana Jääkiekkoliiton valmentajan osaamisjärjestelmään liittyvässä mentorointiprosessissa joko oman seuransa mentorivalmentajan tai jonkin muun erikseen nimetyn mentorivalmentajan kanssa

- Olla aktiivisesti mukana seuran jääkiekkotyössä joko joukkueen- tai maalivahtivalmentajana tai muissa seuran urheilutoiminnan käytännön tehtävissä.

- Valmentaja on myös sitoutunut jatkuvaan osaamisen kehittämisen prosessiin.

Hakemusten tekemiseen toivotaan seuran koordinointia, esimerkiksi seuran valmennuksesta vastaava tekee hakemuksen seuransa valmentajille, jotka ovat oikeutettuja valmentajan vapaakorttiin edellä mainittujen kriteereiden perusteella. Huomioikaa, että henkilöllä tulee olla voimassa oleva pelipassi / toimihenkilörekisteröinti tulevalle kaudelle.

Hakemuksia voi tehdä aina 10.10. mennessä. Hakemuksen löydät täältä: Valmentajien vapaakortit 2021-2022 (google.com)

Hyvää pelikautta kaikille,

Pyry Lukkarila
Valmennusosaamisen kehittäjä

ja

Kalle Väliaho
Junioripäällikkö

Olet nyt

Etsi sivustolta