perjantai, 18 syyskuu 2020 16:56

Tyttöjen Suomi-Kiekko kiertue starttaa syyskuussa valmentajakoulutusten osalta

Korona-tilanteesta johtuen tyttöjen Suomi-Kiekko kiertueen syksyn tapahtumat starttaavat vain valmentajakoulutusten osalta. Tyttöjen yhteisten harjoitusten sijaan demo-joukkueena toimii järjestävän seuran nimeämä tyttöjen harjoitusryhmä. Kevään tapahtumien osalta tilannetta arvioidaan uudelleen

*** Alkuperäinen uutinen ***

Tyttöjen Suomi-Kiekko kiertue käynnistyy syyskuussa, kiertueen ensimmäinen tapahtuma järjestetään Helsingissä, Malmin jäähallissa maanantaina 21.9. Helsingin lisäksi Suomi-Kiekko kiertueen tapahtumia toteutetaan Oulussa, Rovaniemellä, Vaasassa, Kuopiossa, Lappeenrannassa ja Tampereella.

Tyttöjen Suomi-Kiekko kiertue järjestetään yhteistyössä aluevalmentajien ja Naisten Liigaseurojen, pääosin keskittämisseurojen kanssa. Kiertueen tapahtumat on tarkoitettu vuosina 2005-2008 syntyneille tyttöpelaajille, osassa tapahtumista voi olla avoin ilmoittautuminen ja valmentajat jakavat osallistujat iän ja taitotason mukaan sopiviin harjoitusryhmiin.

-Suomi-Kiekko kiertueen organisointi yhdessä Naisten Liigaseurojen ja aluevalmentajien kanssa on ollut hieno kokemus! Koulutuksen ja jäiden sisältö noudattelee aluevalmentajien seurakoulutuksen materiaalia, mutta niissä ja fysiikkavalmennuksen osioissa otetaan huomioon myös tyttöjen valmentamisessa tärkeitä asioita, kiertueen koordinoinnista sekä kahden tapahtuman toteutuksesta vastaava tyttökiekkovalmentaja Saara Niemi kertoo.

Kiertueen teema on määrätietoinen harjoittelu, harjoittelun painopiste on luisteluvoima jäällä ja sen ulkopuolella. Hyvän harjoitustapahtuman lisäksi kiertueen tapahtumat sisältävät myös valmennuskoulutusosion, joka on avoin kaikille tyttöjä valmentaville valmentajille.

-Tyttöjen Suomi-Kiekko kiertueen tapahtumat ovat tärkeitä tapahtumia. Kiertueella pääsemme tapaamaan valmentajia, joiden kanssa tyttöpelaajat toimivat arjessa. Tottakai on myös hienoa päästä näkemään vielä laajemmin eri alueiden pelaajia, tyttöjen kartoitusikäluokan vastuuvalmentaja Janne Salmela kertoo.

 

Tyttöjen Suomi-Kiekko kiertueen vahvistetut tapahtumat

21.9. Malmin jäähalli, Helsinki
12.10. Tesoma, Tampere
14.10. Linnanmaa, Oulu
Kisapuisto, Lappeenranta siirretty 23.9 päivältä myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan.

Myöhemmin vahvistetaan ajankohdat tyttöjen Suomi-Kiekko kiertueen tapahtumiin seuraavilla paikkakunnilla/alueilla
Kuopio
Keskimaa
Turku
Rauma

Tyttöjen Suomi-Kiekko kiertue järjestetään kahdesti vuodessa Jääkiekkoliiton eri alueilla. Tyttöjen Suomi-Kiekko kiertue korvaa aiemmilta kausilta tutut tyttöjen taito- ja/tai tehojäät. Tyttöpelaajille suunnitellun, hyvän harjoitustapahtuman lisäksi kiertueen tapahtumissa keskitytään aiempaa enemmän myös valmentajien kouluttamiseen.

Olet nyt

Etsi sivustolta