perjantai, 18 syyskuu 2020 13:48

Urheilujärjestöt yhdenmukaistavat sääntöjään vedonlyönnin osalta - Jääkiekon osalta sääntöjen päivitys tulossa 2021 kilpailusääntöihin

Lajiliitoista jääkiekko ja jalkapallo, koripallo, salibandy sekä pesäpallo toimivat pilottiliittoina, jotka ovat lähteneet yhdessä päivättämän kilpailusääntöjään. Tavoitteena on, että kaikki urheilujärjestöt yhdenmukaistavat kilpailusääntönsä vedonlyönnin osalta. Toimenpiteellä pyritään torjumaan kilpailumanipulaatiota ja turvaamaan kaikkien oikeus reiluun peliin.

Uudistettujen kilpailusääntöjen mukaan urheilutoimija ei voi lyödä vetoa itse tai edustajansa kautta oman sarjatasonsa tai yhteistyöseuransa sarjatason kilpailutapahtumasta. Säännöt koskevat urheilutoimijoita, jotka voivat vaikuttaa tapahtuman kulkuun tai lopputulokseen. Heitä ovat pelaajat, valmentajat, huoltajat, seurajohto, lääkintähenkilöstö sekä muut joukkueen kanssa kiinteästi tekemisissä olevat henkilöt. Myös erotuomarit on otettu huomioon säännöissä.

- Sääntöuudistus on hyvä avaus ja toivottavasti kaikki lajit päivittävät sääntönsä yhteneväisiksi. Tähän tarvitaan myös aktiivista koulutusta ja viestintää, ettei kukaan toimijoista, joita säännöt koskevat, syyllisty tietämättään sääntörikkomukseen, SUEKin lakiasiainjohtaja Petteri Lindblom sanoo.

Tavoitteena on, että pilottilajit ottavat uudet vedonlyöntiä koskevat säännöt käyttöönsä viimeistään 2021 alkavalla kaudella. Jääkiekkoliitossa vedonlyöntiä koskevat säännöt liitetäänkin osaksi ensi kauden kilpailusääntöjä. Salibandyliitolla uudet säännöt ovat käytössä jo kilpailukaudella 2020–2021.

Lähde: SUEK ry:n tiedote

Olet nyt

Etsi sivustolta