torstai, 06 elokuu 2020 13:01

Marko Torenius mukaan Jääkiekkoliiton maalivahtivalmennusorganisaatioon

Useita vuosia Pietarin SKA:n maalivahtivalmentajana toiminut Marko Torenius on Suomen Jääkiekkoliiton maalivahtiorganisaation uusin vahvistus.

Toreniuksen tehtävänä on toimia maalivahtien pääkouluttajan Olli-Pekka Äijälän apuna keskittyen Mestiksen ja huippuvaiheen maalivahtipelin kehittämiseen. Hänen vastuulleen kuuluvat mm. huippuvaiheen seurakäynnit, Liigan maalivahtivalmennuksen mentorointi ja kansainvälisen maalivahtipelin muutoksien ja trendien seuraaminen, tiedonkeruu ja analysointi.

- Torenius tuntee ja tietää maailman huippusarjojen (NHL, AHL ja KHL) maalivahtipelin. Tavoitteenamme on jalkauttaa arjen laadukkaan ja systemaattisen harjoittelun vaatimustaso Liigan, Mestiksen ja maajoukkueiden maalivahtivalmentajille ja sitä kautta suomalaisen maalivahtipelin kehittäminen, nuorisomaajoukkueiden GM Kimmo Oikarinen kertoo.

Oikarinen toivoo, että panostaminen huippuvaiheen maalivahtivalmennukseen lisää entisestään yhteistyötä suomalaisen maalivahtivalmennuksen kesken.

Toreniuksen rekrytoinnin mukaan huippukiekkoon mahdollisti Olympiakomitean päätoimisten Nuorten Olympiavalmentajien (NOV) palkkatuki.

Olet nyt

Etsi sivustolta