tiistai, 04 elokuu 2020 09:16

Aluepäivät kokosivat Jääkiekkoliiton aluetoimijat Kuopioon

Suomen Jääkiekkoliitto toimii kahdeksalla eri alueella ympäri Suomen ja perjantaina 31.7. ja lauantaina 1.8. keskeiset toimijat eri jääkiekkoalueilta ovat koolla Kuopiossa.

- Vuonna 1994 alkanut perinne kokoaa kerran vuodessa yhteen mm. alueiden puheenjohtajat, muita alueiden luottamushenkilöitä ja liiton henkilökuntaa. Kokouspaikka vaihtuu vuosittain ja näin toimijat pääsevät kokoushuoneessa istumisen lisäksi tutustumaan paikallisiin olosuhteisiin, tällä kertaa Kuopiossa, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela kertoo.

Yhtenä ajankohtaisena asiana listalla oli edessä häämöttävä jääkiekkokausi, johon toistaiseksi valmistaudutaan normaalisti.

- Tällä hetkellä näyttää siltä, että kiekkokausi 2020–21 saadaan syksyllä normaalisti käyntiin, mutta luonnollisesti koronavirustilannetta seurataan herkeämättä, Nummela sanoo.

Jääkiekkoliitto muistutti viime viikolla seuroja ja joukkueita vastuullisen toiminnan merkityksestä, jotta koronavirus saadaan pidettyä aisoissa myös syksyn tullen.

- Perusohje on, että vain terveenä voi mennä hallille tai ylipäänsä ihmisten ilmoille ja kaikkia hygienia- ja viranomaisohjeita pitää luonnollisesti noudattaa myös jäähalleissa. Jokainen yksilö voi omilla toimillaan vaikuttaa viruksen leviämiseen ja siihen pitää nyt kiinnittää huomiota kaikilla tasoilla, korostaa Jääkiekkoliiton Savo-Karjalan alueen puheenjohtaja Mikko Kuparinen.

Jääkiekkoa seuraaville syksy tuo mukanaan muutamia muutoksia, erityisesti nuorten sarjojen osalta kun nuorten uusi sarjajärjestelmä otetaan käyttöön. Myös ikäluokkien nimet muuttuvat vastaamaan kansainvälistä tapaa ja kaudesta 2020-21 alkaen Suomessa pelataan U20 (ennen Nuorten Liiga), U18 (entinen B SM-sarja), U16 (entinen C SM-sarja) ja sitä nuorempien ikäluokkien sarjoja vastaavin ikäluokkamerkinnöin.

Lue lisää:
- Vain terveenä hallille (29.07.2020)
- Nuorten sarjat uudistuvat (03.02.2020)
- Ikäluokkamerkinnät muuttuvat kansainvälisiksi (20.12.2019)

Olet nyt

Etsi sivustolta