sunnuntai, 07 kesäkuu 2020 10:00

Junior-Pelicans suurin jo kolmannen kerran – Kauden 2019-20 pelipassimäärältään suurimmat seurat

Neljä kauden 2018-19 pelipassimäärältään suurinta seuraa piti pintansa myös kauden 2019-20 seurakohtaisessa pelipassivertailussa.

Junior-Pelicans ry:n harrastajamäärä – 1523 lunastettua pelipassia – toi lahtelaisseuralle vertailussa piikkipaikan, jolla seura on pysynyt kaudesta 207-18 alkaen, lahtelaisseurojen yhdistymisestä alkaen. Seuraavina listalta löytyvät tutut nimet: Juniori-Kalpa ry (1389), Blues Juniors ry (1218) ja Tappara ry (1045). Kärkinelikon jokainen seura onnistui kesken päättyneen kauden aikana kasvattamaan harrastajamääräänsä.

Neljän suurimman seuran jälkeen seurojen keskinäisessä järjestyksessä tapahtui jonkin verran muutoksia. Lisäksi uusina seuroina 15 suurimman seuran joukkoon nousivat Pohjois-Kymen Liikuntayhdistys ry Kouvolasta ja Viikingit Jääkiekko ry Helsingistä. Osa seuroista on onnistunut kasvattamaan harrastajamääriään merkittävästi, jopa yli 200 harrastajalla.

- Suurin yksittäinen selittävä tekijä merkittävien harrastajamäärien kasvujen taustalla on se, että olemme aktiivisesti kannustaneet seuroja rekisteröimään kaikki harrastajansa, myös muut kuin sarjatoiminnassa mukana olevat, Jääkiekkoliiton seura- ja junioritoimintajohtaja Turkka Tervomaa kertoo.

- Seurojen ja koko lajin näkökulmasta tämä on ensiarvoisen tärkeää myös jatkossa: kunnat hyödyntävät liikuntavuorojen jaossa yhä enemmän Suomisportin pelipassirekisterejä ja rekisteröimällä todelliset harrastajansa seura voi vaikuttaa mm. saatavaan jään määrään – jälkikäteen on turha selitellä, että harrastajia on todellisuudessa ollut paljon enemmän kuin viralliset rekisterit antavat ymmärtää. Harrastajamäärät vaikuttavat myös Jääkiekkoliiton seuroille maksamiin tukiin, Tervomaa korostaa.

Olet nyt

Etsi sivustolta