perjantai, 13 maaliskuu 2020 12:21

Coronaviruset avbryter säsongen för serierna som går under Ishockeyförbundet – Även landskamperna för 16- samt 17-åringarna inställda

Ishockeyförbundets styrelse har beslutat 12.3.2020, att all serieverksamhet som går under Ishockeyförbundet läggs ner för den här säsongen. Beslutet träder i kraft genast. Detta betyder att alla ospelade matcher inhiberas på alla serienivåer. En sammanfattad underrättning om beslutets inverkan på seriepositionerna under säsongen 2019-2020 samt serieplatserna för säsongen 2020-2021 kommer under våren.

Liigan informerar enskilt om deras åtgärder vad berör Liigan.

Coronaviruset har effekter inte bara på serieverksamheten utan även på landslagsverksamheten. De i april planerade U17 fem länders turneringen i Raumo samt U16 fyra länders turneringen i Euraåminne inhiberas.

Det internationella Ishockeyförbundet IIHF inhiberade tidigare Damernas VM-turnering men har inte ännu kommit med ett officiellt utlåtande angående ödet för U18 samt Männens VM-turneringar. Tjeckien har däremot idag meddelat att den i landslagskalendern förekommande Tjeckiens U20 fyra länders turneringen är inhiberad.

Besluten angående A-landslagets vårens VM-läger samt matcher görs inom de närmaste dagarna tillsammans med de övriga länderna som medverkar i Euro Hockey Tour samt Euro Hockey Challenge.

Direktiv för förenings- och lagverksamhet

Den allmänna riktlinjen är att noggrant följa direktiven från myndigheterna både i hallarna samt utanför dem.

Ishockeyförbundet ser inga hinder att träna så länge som till exempel skolorna hålls öppna. Detta betyder att föreningarna kan fatta egna beslut angående fortsättningen av hobbyverksamheten enligt eget omdöme ifall myndigheterna inte ger andra direktiv. Vi ber lagen uppmärksamma att beslutet angående barnets medverkan i verksamheten under denna situation hör till vårdnadshavarna samt barnet själv, och man kan inte bestraffa barnet för möjlig frånvaro.

Ifall man fortsätter med isträningarna rekommenderar vi att fästa ökad uppmärksamhet på förebyggande åtgärder, speciellt god handhygien och alla andra åtgärder för att stoppa möjliga dropp- samt beröringssmittanden. Det lönar sig för lagen att så vie så överväga direktiv för stödande träning på egen tid under de kommande veckorna.

Utöver det tidigare nämnda rekommenderar Ishockeyförbundet starkt att överväga inhiberande av turneringsresor utomlands samt arrangerande av turneringar inrikes.

Man kan följa direktiv samt nyhetsbrev från Institutet för hälsa och välfärd (THL) på www.thl.fi.

Olet nyt

Etsi sivustolta