maanantai, 09 maaliskuu 2020 15:24

U13-U18-ikäluokkien (D-B) tukien haku alkaa - Stöd för U13-U18-juniorer (D-B), ansökningstiden börjar

Ensi kauden U13-U18-ikäluokkien (D-, C- ja B-juniorit) tukien haku alkaa tiistaina 10.3. ja viimeistään nyt on aika informoida oman seuran kaudella 2020-21 ko. ikäluokkiin kuuluvia pelaajia ja näiden perheitä haun alkamisesta. Seuroille tarkoitettu linkki hakukaavakkeeseen löytyy seuratoimijoiden Finhockey News -uutiskirjeestä. Lue lisää hausta alta.

U13-U18-juniorer (B-, C- och D) har möjlighet att få stöd till hobbykostnaderna för säsongen 2020-21. Stöd söks genom klubbar mellan 10.-27.3. och det är redan värt att informera om stöd och ansökningstiden. Information (på svenska) om stödet till familjer finns här - läs mer också nedan (på finska).  En länk till sökformuläret för klubbar finns i nyhetsbrevet Finhockey News.


KEVÄÄN HAKU – IKÄLUOKAT U13-U18

Hakuaika: 10.-27.3.2020
Päätökset: kesäkuussa 2020
Maksu: 15.9.2020 mennessä

Tukisummat on porrastettu ikäluokittain seuraavasti:
U13 & U14 (D-juniorit, synt. 2008/2007) - 700 €
U15 & U16 (C-juniorit, synt. 2006/2005) - 1000 €
U17 & U18 (B-juniorit, synt. 2004/2003) - 1300 €

Tuki maksetaan seuran tilille ja kohdistetaan kauden 2020-21 kausimaksuihin - tuen maksamisen edellytyksenä on, että pelaaja jatkaa jääkiekon harrastamista. Tukea voidaan myöntää enimmillään yhteensä 1 000 000 euroa.

KRITEERIT TUEN MYÖNTÄMISELLE (PELAAJAT)

Perheen työttömyydestä, sairauksista, lasten runsaslukuisuudesta tai muusta toimeentuloon vaikuttavista syistä johtuvat taloudelliset haasteet. Tukea saadakseen pelaajalta edellytetään kunnianhimoa lajia kohtaan. Mikäli pelaaja lopettaa harrastamisen kesän aikana ei tukea makseta. Koulumenestys ei vaikuta suoraan tuen saamiseen, mutta tukiprosessin kautta halutaan kiinnittää huomiota pelaamisen ohella myös koulunkäyntiin. 

KRITEERIT TUEN MYÖNTÄMISELLE (PELAAJIEN SEURAT)

Seuralla tulee olla suunnitelma ko. ikäluokkien valmentajien koulutuksesta ja siitä, kuinka nämä ovat mukana Jääkiekkoliiton valmentajalisenssijärjestelmässä. Lisäksi seuralta edellytetään toimenpiteitä uusien harrastajien rekrytoimiseksi, harrastuskustannusten kurissa pitämiseksi ja epäasiallisen käytöksen ehkäisemiseksi. Seuran tulee olla sitoutunut Kunnioita Peliä -ohjelmaan ja viestiä aktiivisesti Et ole yksin -palvelusta.

Seuran tulee hakemuksia puoltaessaan huomioida, että tuki on tarkoitettu sitä aidosti tarvitseville. Jos seurat puoltavat myös sellaisten pelaajien hakemuksia, joissa ei toteudu rahaston tarkoitus (esim. perheen tulotaso ei täytä vähävaraisuuden kriteereitä), voidaan seuran tukikäsittelijää vaatia vaihdettavaksi tai pahimmassa tapauksessa seuran juniorit eivät voi jatkossa osallistua tukien hakemiseen.

HAKEMUSTEN TÄYTTÖ

Tukihakemukset täytetään aina seuran toimesta, tukea hakevat perheet toimittavat seuran vastuuhenkilölle hakemukseen tarvittavat tiedot. Linkki hakukaavakkeisiin on tarkoitetttu vain seurojen käyttöön ja se on toimitettu seuroille Finhockey News -uutiskirjeessä.

Perheiltä hakemukseen tarvittavat tiedot kannattaa kerätä hyvissä ajoin ennen tukihaun määräaikaa, jotta seuralle jää aikaa täyttää hakukaavakkeet hakuajan puitteissa. Seuroilta hakemuksessa kysyttävät kysymykset on listattu tänne, jotta seura voi valmistautua vastaamaan omaan toimintaansa koskeviin kysymyksiin etukäteen.

MATERIAALIA TUKIHAKUUN LIITTYEN

• Perheiltä kysyttävät kysymykset (kevään haku) AVAA / LATAA
• Seuroilta kysyttävät kysymykset (kevään haku) AVAA / LATAA
• Stöd till ishockeyhobbys kostnader - information på svenska ÖPPNA / LADDA
Tukihakuun liittyvät materiaalit Jääkiekkoliiton materiaalipankissa
Vähävaraisten tukiin liittyvät uutiset (Leijonat.fi)

Olet nyt

Etsi sivustolta