torstai, 15 marraskuu 2018 14:00

Jääkiekkoliitto liittyy Olympiakomitean Suomisport-verkkopalveluun

Olympiakomitean tarjoama Suomisport on koko urheiluyhteisön yhteinen, digitaalinen urheilupalvelu.

Jääkiekkoseurat voivat hakea Suomisport-palvelun kautta Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratukea sekä kehittää toimintaansa Tähtiseura-laatuohjelmalla.

Jääkiekkoliiton liityttyä mukaan Suomisportiin tapahtuu myös pelipassien lunastus kaudesta 2019-20 alkaen Suomisportin kautta. Pelipassien ostosta ohjeistetaan tarkemmin ennen seuraavan pelipassikauden alkua.

Lue uutisesta lisää Suomisportin eri osa-alueista.

Seuratoiminnan kehittämistuen haku

Seuratoiminnan kehittämistuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen.

Avustusta voivat hakea liikuntaa ja/tai urheilua järjestävät paikalliset, rekisteröityneet yhdistykset. Avustus myönnetään saajalle harkinnanvaraisena erityisavustuksena.

Seuratuen tavoitteena on edistää matalan harrastuskynnyksen toimintaa lasten ja nuorten liikunnassa, kokeilla innovatiivisia toimintamalleja, lisätä toimintaan monipuolisuutta esimerkiksi uusien lajien kautta tai kehittää lajitoiminnan sisällä harrastustoimintaa. Seuratuen avulla voidaan myös vahvistaa toiminnan laatua ja yhteisöllisyyttä, sekä tukea vapaaehtoistyötä.

Lue lisää Seuratoiminnan kehittämistuesta Opetus- ja Kulttuuriministeriön sivuilta

Tähtiseura Laatujärjestelmä - Suomalainen urheilu loistaa tähtiseurassa

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen laatuohjelma, joka kehittää ja tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa.

Tähtimerkki on myös lupaus laadusta nykyisille ja uusille jäsenille, heidän lähipiirilleen ja tukijoille.

Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä ja inhimillisestä toimintatavasta, joka sopii kaikille liikkujille. Se vastaa erilaisten liikkujien tarpeisiin, mutta myös kehittyy heidän mukanaan. Entistä laajempi tuki mahdollistaa paitsi liikunnan säilymisen osana ihmisen eri elämänvaiheita, myös alustan kehittyä huippu-urheilijaksi.

Tähtiseura-verkkopalvelu

Tähtiseura-verkkopalvelussa urheiluseurat voivat tehdä omaa kehittämistyötään itsenäisesti ja vuorovaikutteisesti lajiliiton tai aluejärjestön seurakehittäjän kanssa. Palvelu on helppokäyttöinen, seuralle maksuton ja toimii myös mobiilisti. Sieltä löytyvät tarvittavat kehittämistehtävät ja työkalut. Palvelua käytetään myös Tähtimerkin auditointiprosessin osana.  Palvelu on avoin kaikille urheiluseuran kehittämisestä kiinnostuneille tahoille.

Lue lisää Tähtiseura laatujärjestelmästä Olympiakomitean sivuilta

Miten saan Suomisportiin osa-alueet käyttööni?

Tähtiseura-verkkopalvelu

  1. Valitkaa seurassanne/lajijaostossanne Tähtiseura-ohjelman pääyhteyshenkilö. (esim. seuranne toiminnanjohtaja).
  2. Pääyhteyshenkilö menee osoitteeseen tähtiseurat.fi ja klikkaa painiketta ”Tähtiseura-verkkopalveluun”, josta etenee verkkopalvelun etusivulle.
  3. Pääyhteyshenkilön tulee verkkopalvelun etusivulta klikata ”Hanki käyttöoikeudet”-painiketta, jolloin palvelu ohjaa omien tunnusten luontiin ja sen jälkeen hänet yhdistetään käyttäjäksi seuran omaan kehittämisympäristöön. Tarkemmat kuvalliset ohjeet käyttöoikeuksien hankkimisesta löytyvät täältä: https://www.olympiakomitea.fi/uploads/2018/10/tahtiseura-verkkopalvelu_onboarding-vaiheet.pdf
  4. Kun käyttöoikeudet ja tunnukset on luotu, verkkopalveluun pääsee jatkossa normaalisti sisään Tähtiseura-verkkopalvelun etusivun yläkulman ”Kirjaudu sisään”-linkin kautta. 

Jokaisen seuran käyttäjän tulee hankkia itselleen omat käyttöoikeudet palveluun. Seuran ensimmäisestä käyttäjästä tulee pääkäyttäjä, joka voi jatkossa hyväksyä muita seuran jäseniä Tähtiseuratiimiin ja he voivat yhdessä kehittää seuraa verkkoalustalla.

Seuratuki 2019

  1. Valitkaa seurassanne/lajijaostossanne Seuratuen pääyhteyshenkilö. (esim. seuranne toiminnanjohtaja).
  2. Pääyhteyshenkilö menee osoitteeseen tukihaku.suomisport.fija klikkaa painiketta ”Hae käyttöoikeudet verkkopalveluun”, josta etenee verkkopalvelun etusivulle.
  3. Pääyhteyshenkilön tulee verkkopalvelun etusivulta tarkistaa, löytyykö seura jo järjestelmästä. Mikäli seura löytyy, tulee hänen liittyä seuran käyttäjäksi, jos taas seuraa ei löydy tulee henkilön luoda seura järjestelmään.
  4. Kun käyttöoikeudet ja tunnukset on luotu, verkkopalveluun pääsee jatkossa normaalisti sisään tukihaku.suomisport.fietusivun ”Kirjaudu sisään”-linkin kautta.

Olet nyt

Etsi sivustolta