lauantai, 09 kesäkuu 2018 18:14

Liittovaltuusto hyväksyi Jääkiekkoliiton vuoden 2017 tilinpäätöksen ja suomalaisen jääkiekon strategian vuosille 2018-2022

Lauantaina 9.6.2018 koolla ollut Jääkiekkoliiton liittovaltuusto hyväksyi kokouksessaan Jääkiekkoliiton vuoden 2017 tilinpäätöksen ja suomalaisen jääkiekon strategian vuosille 2018-2022.

Jääkiekkoliiton tilikauden 1.1.–31.12.2017 kokonaistuotot olivat yhteensä 20.988.072,79 euroa ja tulos -153.293,57 euroa. Tilikauden alijäämää johtui aikaisempien vuosien MM-kisatuottojen suunnitelman mukaisesta käyttämisestä.

Uuden strategian päämäärä, jääkiekkoperheen monipuolinen kasvattaminen, on tuttu neljän vuoden takaisesta strategiasta. Samalla kun jääkiekossa mukana olevien henkilöiden määrää halutaan kasvattaa kaukalossa ja sen ulkopuolella, tunnistetaan Suomen suosituimman lajin kasvatuksellinen rooli ja vastuu.

Myös arvot eli kunnioitus, yhteisöllisyys, hauskuus ja erinomaisuuden tavoittelu ovat pysyneet ennallaan ja ohjaavat suomalaista jääkiekkoperhettä tulevat neljä kautta.

Strategian painopistealueita on seuraavan nelivuotiskauden ajan viisi: Harrastaja- ja lajitoimijamäärän kasvattaminen, nais- ja tyttökiekko, huippujääkiekko, seuratoiminta ja olosuhteet.

Harrastaja- ja lajitoimijamäärän kasvattaminen pohjaa lätkää läpi elämän -ajatukseen. Keskeisten toimintalinjausten kautta tavoitteena on strategiakauden aikana pelipassimäärän kasvu 85.000 harrastajaan ja harrastajamäärän kasvu kaikilla kahdeksalla jääkiekkoalueella.

Nais- ja tyttökiekko on painopistealue, jossa tavoitteena on seuraava iso askel. Konkreettisemmin tämä tarkoittaa seuraavia asioita strategiakauden loppuun mennessä: Joukkueissa pelaavien tyttöjen ja naisten sekä seurojen, joissa on vähintään kolme tyttöjoukkuetta, määrät kaksinkertaistuvat ja naisten maajoukkuetason pelaajille harjoittelu ja pelaaminen on maksutonta.

Menestyvän ja vetovoimaisen huippukiekon osalta päätavoitteet ovat seuraavat: Suomi (naiset ja miehet) on IIHF:n World Rankingissa sekä poikien ja tyttöjen maajoukkueet ovat arvokisoissa sijoilla 1-4 koko strategiakauden ajan. NHL:n 1.-3. kierroksen varausten määrä on suurempi kuin nyt päättyvällä strategiakaudella ja kotimaisen huippukiekon talous vahvistuu.

Kehittyvän ja elinvoimaisen seuratoiminnan osalta päätavoitteena on, että jääkiekkoseurat ovat Olympiakomitean määrittämien suomalaisen seuratoiminnan laatumittareiden kärjessä.

Menestyksen ja kasvun mahdollistavat olosuhteet. Konkretian tasolla tavoitteena on, että vuositasolla Suomeen syntyy 3-5 uutta jäähallia ja 5-7 tekojäärataa. Lisäksi 5-7 olemassa olevista halleista tehdään vuosittain perusparannukset.

Tutustu strategiaan tarkemmin - lataa PDF-tiedosto tätä linkkiä klikkaamalla!

Olet nyt

Etsi sivustolta