maanantai, 04 kesäkuu 2018 09:00

Kiekkojunioreille tukea harrastamisen kustannuksiin 949 200 euroa – Hakemusten määrä kasvussa

D-, C- ja B- junioreilla oli huhtikuussa mahdollisuus hakea tukea jääkiekkoharrastuksen kustannuksiin. Hakemukset on nyt käsitelty ja peräti 926 hakijaa saa kesän kynnyksellä iloisen yllätyksen, yhteensä tukea maksetaan 949 200 euroa.

Kolmatta kertaa haettavana olleita vanhempien ikäluokkien tukia haki tänä vuonna peräti 1 464 junioria 125 seurasta. Hakemusten määrä on kasvanut vuosi vuodelta: keväällä 2017 tukea haki 1 210 ja vuotta aikaisemmin, keväällä 2016, 829 junioria.

- Hakemusten määrän kasvaminen kertoo siitä, että tarve taloudelliselle tuelle on suuri. Myös tietoisuus tukihausta lisääntyy vuosi vuodelta, Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen kertoo.

Jääkiekkoliitto voi saamansa vuosittaisen lahjoituksen myötä jakaa tukea keväisin miljoonan euron edestä. Tukisummat on porrastettu harrastamisen kustannusten tavoin ikäluokittain: D-junioreiden tuki on 700, C-junioreiden 1 100 ja B-junioreiden 1 300 euroa.

Kriteereinä tukien saamiselle on lahjoituksen antajan toimesta asetettu perheen taloudellisen tilanteen ohella mm. pelaajan motivaatio ja seuran toimenpiteet vähävaraisten tukemiseksi, harrastajamäärän lisäämiseksi, harrastusmaksujen kurissa pitämiseksi ja ko. ikäluokkien valmentajien kouluttamiseksi.

Tukea hakeneet pelaajat saavat tiedon tukipäätöksistä omalta seuraltaan. Tuet maksetaan 14.9. mennessä seurojen kautta niille, joiden jääkiekkoharrastus jatkuu myös tulevalla kaudella. Tuki on henkilökohtainen ja saajan vaihtaessa kesän aikana seuraa hoituu tuen maksaminen uuden seuran kautta.  

Nuorempien junioreiden tuet hakuun syksyllä

Syksyisin tukea harrastamisen kustannuksiin voivat hakea kiekkoharrastuksensa alkupäässä olevat E- ja F-juniorit. Seurojen kautta tapahtuva haku alkaa 24. syyskuuta ja päättyy 12. lokakuuta, seurojen yhteyshenkilöitä informoidaan haun alkamisesta hyvissä ajoin. E-junioreiden tukisumma on 300 ja F-junioreiden 200 euroa. Pelaajien ohella seurat voivat hakea tukea Leijona-kiekkokoulujen vapaapaikkoihin.

Lue lisää Jääkiekkoliiton vähävaraisten perheiden tukiprosesseista täältä.

 

Olet nyt

Etsi sivustolta