maanantai, 16 elokuu 2021 14:49

Näin kamerat toimivat

Punaviivan kohdalle hallin rakenteisiin kiinnitetty automaattikamera käynnistyy automaattisesti kun ottelu on merkitty alkamaan Jääkiekkoliiton tulospalvelussa. Kun toimitsijat päättävät ottelun Tulospalvelussa, kamera lopettaa kuvaamisen.

Erillistä kuvaajaa ei tarvita striimiä varten, eikä kenenkään tarvitse käynnistää kameraa.

Ohjelmisto hakee tiedot Tulospalvelusta 15 minuutin välein, eli käytännössä esim. muutokset ottelun alkamisajassa päivittyvät järjestelmään 15 minuutin viiveellä. Halleissa, joissa on kaksi tai useampi kaukalo, on erityisen tärkeää huolehtia siitä, että ottelut merkitään Palvelusivustolla oikeaan kaukaloon: koska Leijonat.tv hakee ottelut Tulospalvelusta, väärät merkinnät aiheuttavat virheitä myös ottelulähetyksiin.

Kamera kuvaa koko ajan neljällä linssillä koko kentän alueen. Tekoäly muodostaa striimissä näkyvän kuvan pilvessä tunnistaen sen, missä peli kulloinkin on ja kohdistaen kuvan ko. alueeseen.

Koska kuva ei muodostu kamerassa, ei sitä saa ulos kamerasta tai voi hyödyntää videotaululla. Hallin kahvilaan ottelukuvan saa helpoiten Leijonat.tv:n kautta, joskin tällöinkin on hyvä huomioida, että kuvassa on viive.

Kurinpidollisiin tarpeisiin on kuitenkin käytettävissä kuva koko kentän alueelta, eli tarvittaessa kurinpitäjät saavat näkyviin myös sellaiset kaukalon tapahtumat, jotka eivät näy striimissä.

Grafiikat

Ottelugrafiikat lisätään striimiin automaattisesti tulospalvelusta, ottelukelloa kamera seuraa hallin kellotaulun kautta.

Kauden alussa otteluista näkyvät mm. seuraavat grafiikat:

  • Ennen otteluita kokoonpanot
  • Joukkueiden nimet
  • Ottelukello (tulossa)
  • Tilanne/tulos
  • Maalintekijät