EmediateAd

Leijona-kiekkokoulut käynnistyvät taas seuroissa ympäri maan - 8.-9. lokakuuta = lasten kiekon superviikonloppu


Suomen Jääkiekkoliiton valtakunnallinen Leijona-kiekkokoulu on seuroille luotu malli alle 8-vuotiaiden lapsien - tyttöjen ja poikien - kiekko- ja luistelukoulujen toteuttamiseksi.


Leijona-kiekkokoulujen kausi käynnistyy lokakuussa lähes kaikissa Suomen juniorikiekkoseuroissa, eli reilussa 180 seurassa ympäri maan - mikäli oma seurasi ei vielä ole mukana toiminnassa, liikkeelle pääsee olemalla yhteydessä omaan alueen henkilökuntaan.

Kaudella 2016-17 virallinen aloitusviikonloppu on 8.-9. lokakuuta. Saman viikonloppuna vietetään myös kansainvälistä Girls' Hockey -viikonloppua, minkä vuoksi viikonloppu on saanut nimen "lasten kiekon superviikonloppu".

Leijona-kiekkokouluissa harrastaminen jatkuu aina kevään korville, yhteensä harjoituskertoja talven aikana keskimäärin 20.

Yksittäisen lapsen osalta Leijona-kiekkokoulu voi kestää jopa kolme vuotta. Opetus tapahtuu tasoryhmissä.

 – Jokainen harjoitustapahtuma on purettu lajiteknisiin harjoituksiin, kuten luisteluun ja kiekon- ja mailankäsittelyyn sekä peleihin ja leikkeihin. Harjoitteet vaikeutuvat tasojen mukaan vuosittain. Kiekkokoulun jälkeen on luontevaa siirtyä seuratoimintaan, Jääkiekkoliiton juniori- ja seuratoimintajohtaja Turkka Tervomaa kertoo.

Mukana oleville seuroille on toimitettu Jääkiekkoliiton puolesta Leijona-kiekkokouluja varten suunnitellut harjoitusohjelmat. Myös ohjaajien koulutus on olennainen osa Leijona-kiekkokoulua - elokuussa järjestetyn Leijona-kiekkokoulujen rehtorikoulutuksen lisäksi Jääkiekkoliitto kouluttaa alueellisesti kiekkokoulujen ohjaajat. Päävastuu seurojen koulutuksesta kuuluu Jääkiekkoliiton aluevalmentajille.