Jääkiekko on upea koko perheen harrastus!

Jääkiekko kuuluu kaikille. Pieni vähemmistö saa lätkästä ammatin ja pääsee pelaamaan kansallisella tai kansainvälisellä huipulla. Ylivoimaiselle enemmistölle laji tarjoaa elämyksiä kaukalossa ja sen laidalla. Osalle jääkiekko tuo mukanaan elämänmittaisen mahdollisuuden liikkua ja viettää aikaa hyvien ystävien kanssa, enemmän tai vähemmän tosissaan harjoitellen ja pelaten. Osa nauttii Suomen suosituimmasta lajista ilman luistimia – mahdollista tämäkin.  

Lapsille jääkiekko tuo lajitaitojen lisäksi kavereita, turvallisia aikuiskontakteja, empatia- ja ryhmätyötaitoja sekä hyvän pohjan aikuisuudessa tapahtuvalle harrastamiselle.
Vanhempien tehtävänä on tukea ja kannustaa lapsia mahdollisuuksien mukaan. Ja näyttää hyvää esimerkkiä mm. kunnioittamalla niin peliä kuin sen parissa toimivia.

Vanhemmille seuratoiminta tarjoaa loistavan mahdollisuuden olla mukana lapsen elämässä sekä tutustua lajiin, lapsen kavereihin ja näiden vanhempiin. Kaukalon laidalla tavataan tuttuja vuosien tai jopa vuosikymmenten takaa, ja yhteisen tekemisen myötä solmitaan tärkeitä, elämänmittaisia ystävyyssuhteita.

Lue lisää jääkiekosta koko perheen harrastuksena ja vanhempien roolista kiekkoilevien junioreiden taustalla sivun oikeasta laidasta löytyvästä Lätkäperheen pelikirjasta. Kannattaa myös tutustua Kunnioita Peliä -ohjelmaan - pelaajien, valmentajien ja tuomareiden ohella eri osapuolten kunnioittaminen kuuluu myös vanhempien perustaitoihin kaukalon laidalla.

PS. Pelien seuraaminen ja junioreiden kannustaminen kaukalon laidalla on huomattavasti mukavampaa, kun hallitsee lajin säännöt. Suosittelemme seuratuomareina toimivien G- ja F-junioreiden vanhempien ohella verkossa suoritettavaa seuratuomarikurssia myös muille vanhemmille! Eikä kurssista haittaa ole pelureillekaan, vaikka vasta C-junioriikäisiltä edellytetään kurssin suorittamista.

Käyttäjätunnus: seuratuomari
Salasana: jääkiekko
Kurssi löytyy täältä >>

Et ole yksin

Olet nyt

Et ole yksin

Lue lisää jääkiekosta koko perheen harrastuksena ja vanhempien roolista kiekkoilevien junioreiden taustalla Lätkäperheen pelikirjasta – lataa PDF suomeksiruotsiksi!

Etsi sivustolta