Termit tutuiksi!

Tyttöjen pelit ja sarjatoiminta

Jääkiekkoliitto järjestää tytöille ja naisille sarjatoimintaa sekä matalan kynnyksen pelitapahtumia. Katso lisää >>

Naisten Liiga (ent. Naisten jääkiekon SM-sarja)
Jääkiekon naisten SM-sarjaa on pelattu kaudesta 1982-1983 lähtien. Ensimmäiset naisten jääkiekkojoukkueet perustettiin Suomessa 1970-luvun alussa. Eniten jääkiekon naisten Suomen mestaruuksia on Bluesilla (11). Naisten Suomen mestaruuksia ovat voittaneet myös mm. HPK, Ilves, JYP ja Kärpät. Kaudelle 2017-18 nimensä Naisten Liigaksi muuttaneen naisten jääkiekon pääsarjan uutiset löytyvät Leijonista.

Naisten Mestis, Mestis-karsinta ja Suomi-sarja
Naisten Mestis on naisten toiseksi ylin sarjataso. Mestikseen haluavat joukkueet ilmoittautuvat Mestis-karsintaa, josta parhaat joukkueet pelaavat Mestiksessä karsinnan jälkeen. Karsinnan häntäpäähän jääneet joukkueet pelaavat alueellisena toteutettavaa Suomi-sarjaa.

Mini Aurora Cup
Mini Aurora Cup on F- ja E-tyttöjen avoin turnaus, jota on pelattu vuodesta 2012 alkaen. Mini Aurora Cup on matalan kynnyksen pelitoimintaa, johon voi tulla mukaan esim. F-tyttöjen vasta-alkajajoukkueella tai alueen yhteistyössä kokoamalla yhdistelmäjoukkueella.

Mini Aurora Liiga
Mini Aurora Liiga on F- ja E-tyttöjen alueellista pelitoimintaa, joka toimitaan seurojen järjestäminä turnauksina. Järjestämisestä sopivat seurat tyttökiekkokouluttajan avustuksella.

Pelitällit
Pelitällit ovat tyttöjen avoimia pelitapahtumia, jotka keräävät alueella pelaavat F-B/C tytöt yhteisiin tyttöjen jäätapahtumiin. Pelitälleihin osallistuvat jaetaan ikä- ja tasoryhmiin, jotta kaikille saadaan kivaa, turvallista ja laadukasta treeniä.

Taitojäät
Tyttöjen taitojäät ovat alueellisia tyttökiekkokouluttajan yhdessä seurojen kanssa toteuttamia tyttöjen harjoituksia. Taitojäiden yhteydessä järjestetään myös koulutusta seuravalmentajille.

Leijonatie

Tyttöjen maajoukkuetoimintaa kutsutaan Leijonatieksi. Katso lisää >>

Naisten maajoukkue (Naisleijonat)
Naisten maajoukkueeseen valitaan Suomen parhaat naispelaajat. Joukkueella on 60-100 leiripäivää kaudessa, päätapahtumina MM-kisat ja neljän vuoden välein pelattavat Olympialaiset.

Tyttöjen maajoukkue (N18) / Tyttöleijonat
Tyttöleijoniin valitaan Suomen parhaat alle 18-vuotiaat tyttöpelaajat. Tyttöleijonilla on 6-8 leiriä kauden aikana. Kauden päätapahtuma on vuosittain pelattavat MM-kisat.

Tyttöjen Leijonapennut (N16)
Tyttöjen Leijonapennut on alle 16-vuotiaiden ikäluokan kärkiryhmä. Leijonapentujen toiminta sisältää tyttöjen Pohjola-leirit sekä jää- ja opiskeluleirit. Leijonapentuien päätapahtuma on keväällä pelattava European Cup.

Tyttöjen Pohjola-leiri
Tyttöjen Pohjola-leiri on valtakunnallinen leiri, joita pidetään kaksi kertaa vuodessa. Leirille kutsutaan n. 70 ikäluokan parasta pelaajaa, jotka jaetaan neljään peliryhmään. Leirin aikana ryhmät pelaavat turnauksen, lisäksi pelaajat harjoittelevat ja tekevät fysiikkatestit. Leiriltä voi tulla valituksi ikäluokan kärkiryhmään, tyttöjen Leijonapentuihin.

Alueelliset kartoitusleirit
Alueet järjestävät keväällä kartoitustapahtumia, joihin kutsutaan alueen kartoitusikäluokan pelaajia. Alueleiriltä voi tulla valituksi eteenpäin tyttöjen Pohjola-leirille.

Pelaajakartoitus
Tyttöpelaajia kartoitetaan Leijonatielle pääasiallisesti seuran peli- ja harjoitustapahtumissa, yhteistyössä maajoukkuevalmentajien, keskittämisseurojen valmentajien sekä taito- ja aluevalmentajien kanssa. 

 

Olet nyt

Lunasta nyt

Opas tyttö- ja naiskiekkoon

Printtaa opas - klikkaa tätä linkkiä!

Seuraa Leijonat.fi:ssä

Verkkokauppa

Et ole yksin

Seuratoiminnan Helpdesk

Järjestötoiminnassa voi tulla joskus vastaan kysymyksiä, joita itse ei osaa ratkaista tai joiden ratkaisemisessa haluaa tukea ulkopuoliselta asiantuntijalta. Palvelusta vastaa Suomen Olympiakomitea.​

Etsi sivustolta