Tehtäviä jääkiekossa

Parhaimmillaan jääkiekko on elämänmittainen harrastus, jossa leijonanpolun eri vaiheissa voi olla mukana yhdessä kavereiden tai koko perheen kanssa. Harrastaa voi monin eri tavoin: Pelaamassa, tuomaroimassa tai toimitsijana eri sarjatasoilla, huippu-urheilijana tavoittelemassa olympiamitaleita, hikoilemassa harrastesarjoissa tai työpaikkajoukkueissa, vanhempana kannustamassa ja kuljettamassa,  oppimassa taitoja pihapeleissä tai tekemässä tärkeää taustatyötä seuran eri tehtävissä vaikka huoltajana tai joukkueen johtajana.

Uusien matalan kynnyksen harrastamisen mallien kautta mukaan pelaamaan ennättää myös myöhemmällä iällä. Seurojen Easy Hockey -ryhmät ovat kiva tapa liikkua yhdessä, mutta ilman sarjapelaamisen tuomia velvoitteita. Aikuisille suunnatuilla Liiga-leireillä taas pääsee viikonlopuksi pelaamisen makuun, mutta saa myös harjoitteluvinkkejä, jos kiekkokärpänen puraisee.

Jääkiekkoliitto tarjoaa seurojen ja yhteistyökumppaneiden kautta erilaisia koulutuksia mm. valmentajille, tuomareille ja seurajohtajille, joista osaan voi osallistuja jo vaikkapa peliuran aikana.

Perheen perustaminen voi tehdä tauon harrastamiseen. Jääkiekkoon pääsee kuitenkin aina takaisin mukaan eri tehtäviin, vaikka omien lasten kiekkokoulun myötä. Peliura voi myös päättyä odottamatta loukkaantumiseen. Urheiluyhteisön eri toimijat tarjoavat myös uran jälkeistä ohjausta ja apua esim. uudelleen kouluttautumiseen.

Valmentaja
Seurat ja joukkueet tarvitsevat innokkaita henkilöitä valmennukseen. Lisäkoulutusta on tarjolla omien taitojen kehittämiseen.

Tuomari
Tuomarit ovat tärkeä osa peliä ja sääntötuntemus on jokaiselle hyväksi. Rohkeasti mukaan koulutuksiin!
Katso lisää >>

Toimitsija
Kuuluttaja, kello, pöytäkirja, tilastot, jäähyaition avaaja – Kaikkia tarvitaan pelissä ja hommat oppii nopeasti. Edetä voi aina kansainvälisiin tehtäviin asti.
Tutustu toimitsijan työkalupakkiin >>

Joukkueenjohtaja
Organisoija ja hyvä viestijä, jolla langat ja eurot pysyy järjestyksessä? Jos tunnistit itsesi, tule mukaan auttamaan joukkuetta kauden läpiviemisessä!
Katso jojon muistilista uuteen kauteen >>

Huoltaja
Huoltajan työtä ei usein huomata, mutta se on yksi tärkeimpiä tehtäviä menestyvän joukkueen taustalla. Jos tykkäät tunnelmasta hallilla ja auttaa vaikkapa pyykin pesussa ja kopin siivoamisessa, lähde rohkeasti mukaan huoltajakursseille kehittämään taitojasi ja kokeilemaan myös luistinten teroitusta.

Seuran tyttökiekkovastaava
Seuroja kannustetaan nimeämään tyttökiekon harrastamisen aloitusvaiheesta vastaava henkilö. Tyttökiekkovastaava suunnittelee, toteuttaa ja kehittää seuran tyttökiekkotoimintaa erityisesti rekrytointitoimia yhdessä seuran toimihenkilöiden kanssa. Tyttökiekkovastaava on henkilö, jolle ohjataan tyttöjen harrastamisen aloittamista koskevat soitot ja hän vastaa tyttökiekon alkupään pelaajapolun organisoimisesta seurassa. Hän toimii myös yhteistyössä muiden seurojen tyttökiekkovastaavien kanssa ja Jääkiekkoliiton tyttökiekkokoordinaattoreiden kanssa. 

Seuran tyttökiekkokoordinaattori
Seuran tyttökiekkokoordinaattorin tehtävät ovat seurasta ja tyttökiekon toiminnan tasosta riippuen erilaisia. Tehtävä voi painottua rekrytointiin ja sisältää tyttökiekkotoiminnan käynnistämisen tyttökiekkovastaavan toimenkuvan mukaan. Toiminnan kehittyessä se voi olla olemassa olevan toiminnan koordinoimista - avustamista joukkuetoiminnan käynnistämisessä, taustaryhmien kokoamista ja kouluttamista, tyttöjen pelien sopimista toisia tyttöjoukkueita vastaan, sarjatoimintaan ilmoittautuvien joukkueiden koordinoimista sekä alueellista ja valtakunnallista yhteistyötä eri seurojen tyttökiekkojoukkueiden ja Jääkiekkoliiton toimijoiden kanssa. 

Seuratyöntekijä
Seurat vastaavat paitsi joukkueiden urheilutoiminnan organisoinnista, myös varainkeruusta, hallinnosta, koulutuksesta ja kehittämisessä. Osallistua voi myös vapaaehtoisena hoitamaan pienempiä tehtäviä!
Katso seuran muistilista uuteen kauteen >>


...

Olet nyt

Et ole yksin

Opas tyttö- ja naiskiekkoon

Printtaa opas - klikkaa tätä linkkiä!

Seuraa Leijonat.fi:ssä

Verkkokauppa

Et ole yksin

Seuratoiminnan Helpdesk

Järjestötoiminnassa voi tulla joskus vastaan kysymyksiä, joita itse ei osaa ratkaista tai joiden ratkaisemisessa haluaa tukea ulkopuoliselta asiantuntijalta. Palvelusta vastaa Suomen Olympiakomitea.​

Etsi sivustolta