Joni Leander

Joni Leander

sunnuntai, 01 syyskuu 2019 12:00

Valmentajien vapaakortit kaudella 2019-2020

Valmentajalisenssijärjestelmän käyttöönoton myötä myös valmentajakortin myöntämisen perusteita uudistetaan vaiheittain tavoitteena valmentajan osaamisen jatkuva kehittyminen. Valmennustoiminnan arvioinnin kohteena on valmentajan itsensä johtamisen taidot, ihmissuhdetaidot sekä urheilu- ja lajiosaaminen.


KRITEERIT JA TOIMINTAOHJEET VALMENTAJALLE VAPAAKORTIN SAAMISEKSI KAUDELLE 2019-2020:

Kauden 2019–2020 osalta kortin saaminen edellyttää alla mainittujen aikaisempien kriteerien täyttymistä sekä osaamisen kehittämiseen ja todentamiseen tähtäävän mentorointiprosessin käynnistämistä oman tai yhteistyöseuran mentorivalmentajan kanssa. Osaamisen varmistamiseen osallistuu aina myös ko. alueen aluevalmentaja.

- Korttiin ovat oikeutettuja valmentajat, jotka ovat suorittaneet joko SJL:n takavuosien A-valmentaja- tai Jääkiekkovalmentajatutkinnon (JVT ) tai uuden Jääkiekkovalmentajakurssin (JVK).

- Lapsiurheiluvaiheen valmentajat, jotka ovat suorittaneet Herkkyyskausivalmentajakurssin, sekä lajitekniikka 1 ja lajitekniikka 2 –kurssin ja näiden lisäksi urheiluopistolla suoritetun lasten liikuntaan suunnatun liikunnan ammattitutkinnon (LiAT)

- Maalivahtivalmentajat, jotka ovat suorittaneet seuraavat kurssit: seuravalmentajakurssi 1 ja 2 (SVK 1 ja 2 / uudet lyhenteet ovat FHV ja PTV),  Nuorten Valmentajan Tutkinto (NVT ) tai uusi  Nuorten Valmentajan kurssi (NVK) sekä Maalivahtivalmentajakurssi (MVK).

Mikäli korttia hakeva henkilö täyttää jonkin yllä mainituista kriteereistä, hänen tulee lisäksi:

- olla mukana Jääkiekkoliiton valmentajan osaamisjärjestelmään liittyvässä mentorointiprosessissa joko oman seuransa mentorivalmentajan tai jonkin muun erikseen nimetyn mentorivalmentajan kanssa

- olla mukana aktiivisesti seuran jääkiekkotyössä joko joukkueen- tai maalivahtivalmentajana tai muissa seuran urheilutoiminnan käytännön tehtävissä.

LISÄKSI

Jokaisen valmentajakorttiin oikeutetun henkilön on itse huolehdittava omien tietojensa päivittämisestä sekä kortin lunastamisesta palvelusivuston ( www.palvelusivusto.fi ) ohjeiden mukaisesti.

Muistutamme, että valmentajan vapaakorttiin vaaditaan lisäksi toimihenkilön pelipassin lunastaminen ja maksaminen. Hakijalla tulee olla myös kaikki muut valmentajakoulutukseen liittyvät maksut suoritettuina.

 

SEURAN VASTUUHENKILÖN TEHTÄVÄT SEURAN VALMENTAJIEN VAPAAKORTTIEN MYÖNTÄMISPROSESSISSA

Lataa Valmentajakortti-taulukko


Seuran vastuuhenkilö toimittaa kootusti vapaakorttiin oikeutettujen listan Jääkiekkoliittoon seuraavalla tavalla:

1.  Kaikkien nimet linkistä avautuvaan exel taulukkoon sukunimen mukaiseen aakkosjärjestykseen allekkain ja nimen perään korttiin oikeuttava koulutus ja suoritusvuosi sekä kuka toimii hänen mentorinaan

2. Jokaisen listalla olevan henkilön kohdalle on laitettava hänen Sportti ID !!! Ilman Sportti-ID:tä korttia ei myönnetä.

3. Lista lähetetään sähköpostilla seuran / seurayhteisön (jonka alaisuudessa seura toimii) valmennustoiminnan kehittämisestä vastaavalle aluevalmentajalle. Sähköposti vastaa allekirjoitusta.

4. Aluevalmentaja tarkastaa listan oikeellisuuden (mm. sen, että henkilöt ovat oikeasti mukana mentorointiprosessissa) ja toimittaa sen eteenpäin Jääkiekkoliiton koulutuspäällikölle.

5. Jääkiekkoliiton koulutuspäällikkö vahvistaa henkilön oikeuden vapaakorttiin. Tämän jälkeen kortti myönnetään liiton rekisteriin.

KRITEERIT VALMENTAJALLE VAPAAKORTIN SAAMISEKSI KAUDELLE 2019-2020:

Osaamisperusteisesti myönnetty kortti on voimassa 3 kautta mukaan lukien kauden, jonka aikana kortti on myönnetty. Jääkiekkoliitto pidättää oikeuden vapaakortin myöntämisessä sekä oikeuden kortin peruuttamisesta.Hyvää kauden jatkoa,

Jukka Lamminaho
koulutuspäällikkö
valmentajakorttien vastuuhenkilö
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

torstai, 29 elokuu 2019 14:57

Otteluiden tilastointiohjeeseen uudistuksia

Otteluiden tilastointiin on tullut uudistuksia. Päivitetyt ohjeet löytyvät täältä

maanantai, 12 elokuu 2019 10:41

Koulutus

Jääkiekkoliitto kouluttaa toimijoita

 

Jääkiekkoliitto pyrkii kouluttamaan seuran toiminnassa olevia toimijoita. Tältä sivulta löydät joukkueen toiminnassa mukana oleville suunnattuja koulutuksia.

 

Joukkueenjohtajan verkkokoulutus

Joukkueenjohtajan verkkokurssi on tarkoitettu tukimateriaaliksi joukkueenjohtajan startti- ja peruskursseille. 

Joukkueenjohtajan verkkokurssiin pääset alla olevan linkin kautta. Kurssi on tarkoitettu aloitteleville joukkueenjohtajille, mutta myös aiemmin joukkueenjohtajana toimineet voivat käydä kertaamassa tietojaan verkkokurssilla. Kurssin suorittaminen kestään n. 20 minuuttia. Teethän myös kaikki sivuilta löytyvät tehtävät, jotta saamme tietoa kurssin suorittajamääristä.

 

Joukkueenjohtajan verkkokoulutus

 

Käyttäjänimi: joukkueenjohtaja

Salasana: jojojojo

 

Tulevat Joukkueenjohtajakoulutukset

 

Jyväskylä 28.8.2019

Oulu 31.8.2019

 

 

 

Sarjailmoittautumiset Eteläisen alueen harrastesarjoihin kaudelle 2019-2020 ovat avoinna, sarjailmoittautumiseen pääset alla olevan linkin kautta. 

Sarjailmoittautuminen

 

Lisätietoja Etelän harrastekiekosta löydät harrastekiekon sivuilta. Sivuilta löytyvät mm. päivitetty sääntökirja sekä tulevan kauden sarjakalenteri.

Eteläisen alueen harrastekiekko

 

Harrastesarjojen ilmoittautuminen päättyy 18.8.2019!!! Ilmoittautuneiden joukkueiden tilanteen löydät Etelän harrastekiekko-osiosta.

Vantaalaisten kasvattajaseurojen Kiekko-Vantaa Idän ja EVU:n tehdessä tiivistä yhteistyötä, haemme uuteen tehtävään päätoimista työntekijää seuraavalle kahdelle kaudelle.

Tarkemmat tiedot löydät liitteestä 

 

Hakuaika 8.6.-2.8.2019 ja lisätietoja antaa toiminnanjohtaja:

 

A-P Muurimäki

p. 050 576 3278

ap.muurimaki(at)kiekkovantaa.fi

keskiviikko, 12 kesäkuu 2019 11:36

Kiekko-Vantaa Itä ry hakee valmennuspäällikköä

Nykyisen valmennuspäällikön siirtyessä uusiin haasteisiin, hakee Kiekko-Vantaa Itä ry uutta valmennuspäällikköä.

Tarkemmat tiedot löydät liitteestä

 

Hakuaika 8.6.-2.8.2019, lisätietoja antaa toiminnanjohtaja:

 

A-P Muurimäki

p. 050 576 3278

ap.muurimaki(at)kiekkovantaa.fi

Eteläisen alueen harrastesarjojen sarjapalaverit järjestetään  28.-29.5.2019 Helsingin Jäähallin Royal Clubilla. Sarjapalavereissa käydään läpi esityksiä ensi kauden sarjoiksi ja sarjojen sääntöjä sekä muita ajankohtaisia harrastesarjoihin liittyviä asioita. Sarjapalaverien aikataulut ovat seuraavat:

Tiistai 28.5.2019

18.00     HAP, HIK, HIKU

19.30     Stadi-Liiga, Töölö-Liiga

Keskiviikko 29.5.2019

18.00     Naiset

19.30     Seniorit

Ilmoittautuminen palavereihin päättyy 23.5.2019, toivomme paikalle vähintään yhtä edustajaa per joukkue. 

Ilmoittautumaan pääset tämän linkin kautta: https://tapahtumat-finhockey-fi.pwire.fi/etela/etelaisen-alueen-harrastesarjojen-sarjapalaveri-28-29.5.2019/

Pelipassikausi vaihtuu toukokuun alussa ja kauden 2019-20 pelipassien lunastus alkaa 2.5.2019. Kauden 2019-20 pelipassit ovat voimassa 30.4.2020 saakka.

Vakuutukselliset pelipassit tulevat takautuvasti voimaan 1.5.2019 alkaen, mikäli vakuutuksellinen pelipassi on lunastettu kesäkuun loppuun mennessä. 1.7.2019 jälkeen lunastetut vakuutukselliset pelipassit tulevat voimaan maksuhetkestä eteenpäin.

Uutta kaudelle 2019-20

Kaudelle 2019-20 pelipassien osto siirtyy Olympiakomitean Suomisport-palveluun. Suomisportin palvelussa jokainen liikkuja löytää omat sekä huollettaviensa tiedot yhdestä ja samasta tietokannasta. Lue lisää Suomisport-palvelusta täältä, samasta osoitteesta löytyvät ohjeet kirjautumiseen

Seurapassit:
Seurapassiluokkia on muutettu kaudelle 2019-20.

- Seurapassi 1 on kiekko- ja luistelukouluja ym. seuran järjestämää toimintaa varten tarkoitettu vakuutuksellinen pelipassi 1.1.2007 ja myöhemmin syntyneille. Seurapassin Sporttiturvavakuutus korvaa ainoastaan luistelu-/kiekkokoulujen harjoituksissa tapahtuneet vahingot, ei ottelutapahtumissa sattuneita vahinkoja. 1.1.2012 ja myöhemmin syntyneiden seurapassin vakuutus kattaa myös luistelu-/kiekkokoulujen harjoituspelit. Seurapassin vakuutus on lajikohtainen eikä kata muissa lajeissa sattuneita vahinkoja.

- Seurapassi 2 korvaa Harraste Easy Hockey-pelipassiluokat. Seurapassi 2:n voivat lunastaa vain seurat, seuran järjestämän kevyen harrastetoiminnan rekisteröimiseen ja vakuuttamiseen. Vakuutus on voimassa myös Easy Hockey -harjoitusotteluissa, joissa pelataan harrastesäännöillä. Seurapassin vakuutus on lajikohtainen eikä kata muissa lajeissa sattuneita vahinkoja.

Harrasterekisteröinti:
Harrasteturnauksia varten on uusi luokka: harrasterekisteröinti (hinta 2e). Rekisteröintiin voi lisätä halutessaan myös Sporttiturvavakuutuksen.

Toimihenkilörekisteröinti:
Toimihenkilöpelipassin nimi on muutettu epäselvyyksien välttämiseksi toimihenkilörekisteröinniksi. Jokaisen ottelutapahtumassa vaihtoaitiossa toimivalla toimihenkilöllä ja pelaajalistan vahvistavan joukkueenjohtajalla tulee olla voimassa oleva toimihenkilörekisteröinti.

Seuran pelipassinostomahdollisuus:
Suomisportissa myös seuralla on mahdollisuus ostaa pelaajille pelipassit. Seura tilaa seurakäyttäjätunnukset haluamalleen seuraihmiselle. Kirjautuminen Suomisporttiin on henkilökohtainen.

Tutustu tarkemmin Finhockeyn Seuralle-sivulla tai materiaalipankissa

 

tiistai, 23 huhtikuu 2019 15:09

Eteläisen alueen Aloituskiekko 7.5.2019

Eteläisen alueen Aloituskiekko-tilaisuus järjestetään tänä keväänä tiistaina 7.5.2019 Helsingin Hanasaaren Kulttuurikeskuksessa.

Tilaisuus alkaa 8.30 aamukahveilla ja varsinaisen ohjelman osalta starttaamme klo. 9.00. Tilaisuuden ohjelma:

08.30     Aamupala

09.00     Kausi-info 2019 - Staffan Kosk & Joni Leander

10.00     Eteläisen alueen painopistealueet kaudella 2019-2020 - Staffan Kosk & Joni Leander

10.45     Tauko

11.00     Pelipassit kaudella 2019-2020 - Teemu Vanhala

11.45     Ruokailu

12.30     Tähtiseura-laatuohjelma - Joni Leander

13.30     Aluevalmentajien puheenvuoro - Pyry Lukkarila & Sami Nuutinen

14.15     Huippu-urheilun puheenvuoro - Tobias Salmelainen, Urheilujohtaja HIFK

15.00     Tilaisuuden päätös

 

Ilmoittautuminen tilaisuuteen päättyy 29.4.2019, seuroille on lähetetty ilmoittautumislinkki. Mikäli ette ole linkkiä saaneet olkaa yhteydessä alueen henkilökuntaan.

 

keskiviikko, 17 huhtikuu 2019 13:56

Suomi-Kiekon kehityspäivät 2.-4.9.2019

Suomi-kiekon kehityspäivät järjestetään 2.-4.9.2019 m/s Viking Mariellalla. Kehityspäivien kohderyhmänä on seurojen puheenjohtajat, toiminnanjohtajat, urheilutoimenjohtajat / urheilutoiminnan vastaavat, urheiluakatemiavalmentajat, valmennuspäälliköt, junioripäälliköt, taitovalmentajat, tyttö- ja naiskiekkotoimijat, seurojen rekrytoinnin vastaavat, erotuomarikerhojen vastuuhenkilöt, seurojen erotuomarivastaavat sekä muut asiasta kiinnostuneet henkilöt.

Kehityspäivien teeman ja ohjelman löydät tämän linkin kautta

Ilmoittutuminen kehityspäiville tämän linkin kautta, ilmoittautuminen päättyy 31.5.2019.

Olet nyt

Etelän alueen toimisto

Suomen Jääkiekkoliitto ry.
Veturitie 13 H
00240 Helsinki

Vaihde 010 2270 200
Fax 010 2270 299

 

Kunnioita peliä

Finhockey News

OP-mobiili

Jääkiekkoliiton leirit

Suomi-kiekon strategia

Kunnioitus
Yhteisöllisyys
Hauskuus
Erinomaisuuden tavoittelu

Etsi sivustolta