Harrastusviikko 3.-9.9. on mahtava mahdollisuus esitellä seuran toimintaa koululaisille!

Syyskuun alussa, 3.-9.9.2018, toteutetaan kouluissa ensimmäinen valtakunnallinen harrastusviikko. Tavoitteena on tehdä viikosta vuosittainen ja näin lisätä koulujen ja seurojen yhteistyötä.

Viikon ideana on tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuuksia kokeilla taiteen, kulttuurin, tieteen, liikunnan ja muiden alojen harrastustoimintaa. Kokeiluviikon jälkeen oppilaiden on helpompi valita oma harrastuksensa.

Koulut päättävät itse, miten viikon toteuttavat. Idea kuitenkin on, että koulut avaavat ovensa eri harrastusjärjestöille, mikä tarjoaa myös urheiluseuroille mahdollisuuden mennä esittelemään harrastustarjontaansa koululaisille.

Koulut voivat ilmoittatua mukaan harrastusviikon toteuttajiksi Olympiakomitean verkkosivuilla. Myös seura voi olla aloitteellinen ja lähestyä lähikoulua omalla tarjouksellaan. Lajiesittelyn lisäksi olisi hienoa, jos seura vaikkapa yhdessä muiden seurojen kanssa tarjoutuisi pitämään koulussa liikuntakerhoja. Niille on tällä hetkellä kova kysyntä – vain viidesosalle oppilaista on kerhoja tarjolla.

Tapahtumaan kannustavat mukaan OKM, OPH, Koulussa harrastamisen verkosto ja muut valtakunnalliset harrastustoimintaa toteuttavat järjestöt.

Toivottavasti myös mahdollisimman moni jääkiekkoseura tarttuu tilaisuuteen ja lähtee mukaan toteuttamaan harrastusviikkoa yhdessä muiden toimijoiden kanssa!

Lue lisää Olympiakomitean verkkosivuilta

 

Olet nyt

Etsi sivustolta