EmediateAd

JÄÄKIEKKO - SINUNKIN HARRASTUKSESI?
Jääkiekkoa voi pelata kuka tahansa. Lapsi, nuori, aikuinen, varttuneempi - tyttö, poika, nainen, mies! Laji sopiikin niille aikuisille, jotka eivät enää halua pelata taklausjääkiekkoa, tai sellaisille nuorille, joita taklausjääkiekko ei huvita.

Säännöt?
Harrastejääkiekon kaksi merkittävää perussääntöä ovat: Harrastekiekkosäännöt käytännössä kieltävät taklaamisen. Jo tämä pudottaa rajuuden pelistä ja sitä täydentää vielä toinen perusero tavalliseen jääkiekkoon. Harrastekiekossa joutuu pois kentältä, jos saa pelissä kolmannen jäähyn. Yksi kampitus voi vielä olla vahinko, mutta kolmannen jäähyn saaja ei enää pelaa harrastekiekon hengen mukaisesti.

Joukkue?
Harrastejääkiekon sarjatoiminnassa on mukana erilaisia joukkueita, joista lähes kaikki ovat yleensä kaveriporukassa tai työpaikoilla koottuja. Toimintaa järjestetäänkin laajalla skaalalla niin nuorille, nuorille aikuisille kuin ikämiehille (ikäluokat +35, +40, +45 ja +50). Naisille ovat omat sarjat ja turnaukset.

Pipolätkää!
Halutakseen pelata jääkiekkoa, ei välttämättä tarvitse kuulua mihinkään joukkueeseen, sillä näihin kuulumattomille on perustettu Pipolätkä-projekti. Pipolätkässä on kyse siitä, että jäähallissa on vakiovuoro, johon kokoonnutaan harjoittelemaan perustaitoja ja pelaamaan. Kyse ei enää ole vain miesten lajista. Naisetkin voivat osallistua pipolätkään joko sekaryhmässä tai omana ryhmänään.

TYKY-toimintaa!
Harrastejääkiekko on erinomainen tapa tarjota henkilöstölle TYKY–toimintaa. Yritys tilaa paikalliselta seuralta tai Jääkiekkoliiton alueelta jääkiekkotapahtuman tai jopa useampia tapahtumia. Kunto kasvaa, taidot lisääntyvät ja yhteenkuuluvuus paranee. Yritysten harrasteryhmät voivat osallistua myös Jääkiekkoliiton alaisissa sarjoihin.

Haluatko mukaan?
Harrastejääkiekkoa pyöritetään liiton kahdeksalla alueella. Alueiden päätoimiset henkilöt, lähinnä aluepäälliköt ovatkin vastuullisia toiminnan kehittämisestä alueillaan. Joillakin alueilla on toteuttamista varten nimetty lisäksi osatoimisia toimihenkilöitä.

Koulutus, ohjaus ja lajin kehittäminen
Jääkiekkoliiton alueet järjestävät harrastekiekon koulutus- ja informaatiotilaisuuksia. Niissä pääpaino on sääntö- ja varustetietoudessa. Junioriseurojen harrastemanagerikoulutus on myös käynnistymässä. Liiton harrastekiekkovaliokunta seuraa, valvoo ja kehittää toimintaa.